Nieuws

Robert Hof nieuwe trainer bij De Griffioen

Nadat de heren van De Griffioen uit het Friese Wolvega eind vorig seizoen de kampioensvlag in de Eerste klasse A mochten hijsen, was op voorhand al bekend dat succescoach Sjaak Stuiver na vier jaar trouwe dienst afscheid zou nemen.

Het bestuur van de Griffioen was achter de schermen dan ook al geruime tijd bezig met het aantrekken van een vervanger, waarbij de vraag zich voordeed of er gekozen moest worden voor een ervaren trainer, of voor een persoon uit eigen gelederen. 

Na lang beraad is er uiteindelijk gekozen voor een trainersduo uit eigen gelederen.  Robert Hof en Jan Meijer zullen komend seizoen samen de ploeg op sleeptouw gaan nemen in de Hoofdklasse A.

“Beide mannen hebben al jarenlange handbal ervaring opgedaan binnen onze vereniging op Tweede divisie niveau, kennen het huidige team, en op deze wijze versterken we het kader binnen onze vereniging enorm”, aldus Griffioenvoorzitter Jaap Bijma.  “Dat Hof daarbij met zijn sportachtergrond voor ons de ideale hoofdtrainer is was al snel duidelijk. Om echter als enige eindverantwoordelijke voor zo’n groep te staan vergt toch wat teveel van de beginnend coach, vandaar dat wij als bestuur gevraagd hebben of  Jan Meijer hem wil gaan assisteren. Het manco van trainers van buitenaf is vaak dat men geen echte binding bij de club heeft, zodat er aan het eind van het contract vaak de kennis de deur weer uit wandelt. Op deze manier proberen wij dat te voorkomen, door gebruik te maken van echte Griffioenmensen”.  

Deel dit bericht