Roemenië schiet droom Oranje U18 aan flarden

Na de verrassende overwinning in de achtste finale van het WK op Hongarije hebben de Nederlandse handbalsters U18 in de kwartfinale niet opnieuw voor een verrassing kunnen zorgen. Het tegendeel gebeurde er met de ploeg van Alex Vaassen in het Macedonische Ohrid. Na plan A kon plan B, dat bij een achterstand in werking treed, vandaag geen redding brengen.

Nederland kwam er tegen de Roemeense leeftijdsgenoten dan ook totaal niet aan te pas. Na tien minuten bij een 2-9 stand voor Roemenië was de wedstrijd feitelijk al gelopen ook al kon Oranje na eenentwintig minuten nog terugkomen naar 10-14. In de laatste tien minuten van de eerste helft liep Roemenië op nieuw weg bij Oranje. Mede door veel zeven meters keek men bij rust tegen een al haast niet meer te overbruggen 12-22 achterstand aan keek.

Toen in de tweede helft Roemenië in de eerste vijf minuten de marge alleen maar verder had kunnen uitbreiden naar13-25 was het duidelijk dat Oranje het ook in de tweede helft zwaar zou krijgen. Hoewel Nederland in het vervolg de marge enigszins kon stabiliseren liep Roemenië tegen het eind van de wedstrijd nog steeds verder weg bij Oranje:19-35 (55’). In de laatste vijf minuten kon Nederland nog een paar keer tegen scoren maar het was duidelijk dat Roemenië vandaag veel te strek was voor Oranje. Met een 22-36 overwinning plaatste Roemenië zich als eerste voor de halve finale. Nederland gaat verder voor de plaatsen vijf tot en met acht.

Scores voor Oranje Annika Noordink 5, Jill Meijer 4, Romy Zengerink 3, Hanne van Rossum 2, Delaila Amega 2, Sanne Vollebregt 2, Anouk Zwinkels 1, Fenne Rijks 1, Tamara Haggerty 1, Tessa van Zijl 1.