Nieuws

Sander Visser en Bram Versteegden teleurgesteld over aanval tegen Italië

De Nederlandse handballers U18 hebben vandaag hun tweede wedstrijd niet kunnen omzetten in een overwinningTegen Italië kwam men niet verder dan een gelijkspel, 23-23 (rust 9-10).Met Arjan Versteijnen als man of the match stond dekking prima, maar het aanvalsspel van Oranje kwam eigenlijk geen moment echt op gang.

Na afloop vroeg www.handbalstartpunt weer aan  twee spelers hoe hun de wedstrijd hadden beleefd. Deze keer de spelers die aan de rechterkant spelen, Sander Visser en Bram Versteegden.

Sander, wederom een sterke start van Oranje? “Ja we begonnen goed vooral onze dekking was zeer sterk. Maar daarna gingen we kansen missen en kwamen de Italianen beter in de wedstrijd. De Italianen speelde heel traag hun aanval waardoor we ook erg ongeduldig werden en slordig waren in balbezit. Daarnaast speelden we ook te weinig als team in de aanval. Gelukkig bleef onze dekking goed staan”, aldus Sander Visser.

De tweede helft ging op neer van 10-13 achter naar 19-15 en uiteindelijk 23-23, hard werken voor één punt?  Ja klopt”, bevestigt Sander, “het werd echt een vechtwedstrijd. De aanvalsspel bleef ondermaats, maar de dekking bleef stabiel en het goede was dat we zijn blijven knokken”.

Ook nog even de mening gevraagd van Bram Versteegden. Bram, ik heb begrepen dat je de kleedkamer wilde "verbouwen" zo teleurgesteld was je na de wedstrijd. “ Nou, zo erg was het ook weer niet” vertelt Bram met een hele kleine glimlach. “Ik ben wel heel teleurgesteld over ons aanvalsspel en mijn eigen prestatie. Ik vind ook dat we verdedigend een paar onnodige doelpunten tegen kregen”.

Waren de Italianen dan zo goed aan het verdedigen?  “Wij hadden ons op een offensiever spelend Italië ingesteld, maar ze bleven heel ver terug en daar hadden wij vandaag veel moeite mee. Daarnaast denk ik dat we te weinig variatie in ons spel hadden om de Italianen het echt moeilijk te maken” zegt de nog altijd gefrustreerde Bram Versteegden.

Tot slot heren, wat wordt het tegen Estland komende Donderdag? Sander Visser: “Wij gaan winnen als we gewoon doen wat we kunnen”. “We gaan winnen” zegt Bram Versteegden, “maar dan moet het echt wel beter als vandaag”. 

Deel dit bericht