Nieuws

Selectie Borhave versterkt met komst van Daphne Nijenhuis

Met de komst van de 28-jarige Daphne Nijenhuis heeft Borhave de selectie voor het komende seizoen opnieuw weten te versterken met een echt regionale ervaren topspeler die vaak vanuit de linkerhoek of linkeropbouw speelt. Nijenhuis is daarmee de zesde versterking voor de ploeg uit het Twentse Borne die vorige maand de komst vijf nieuwe speelsters heeft gemeld (waarover wij hebben bericht)

Daphne Nijenhuis is 28 jaar en woont Hengelo. Op haar zesde is ze begonnen met handballen bij DSVD Deurningen. Vele jaren speelde ze er met veel plezier, maar in 2012 besloot ze een nieuw avontuur aan te gaan bij Bentelo. Na vier mooie seizoenen koos ze er in 2016 voor om terug te keren naar het oude nest: DSVD.

Het seizoen 2016-2017 was een pittig seizoen waarin DSVD tot twee keer toe de kans had om te promoveren naar de eredivisie. De kampioenstitel ging naar Foreholte en in de wedstrijden om promotie/degradatie tegen E&O was het de ploeg uit Emmen dat aan het langste eind trok. Ondanks de teleurstelling had ze het wel naar haar zin, ze kon weer met vriendinnen en oud teamgenoten handballen. Nijenhuis is echter ook eerzuchtig, ze wil graag het hoogst haalbare en dat was altijd  al spelen in de eredivisie. Helaas lukte dit met DSVD niet, maar nu krijgt ze de kans dit alsnog te doen met Borhave. “Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging!” 

De komst van Nijenhuis is een extra welkome versterking  nu Elke Peeters ten gevolge van een val van de fiets een afgescheurde knieband heeft opgelopen. Zij is naar verwachting voor vijf á zes maanden uitgeschakeld. en zal  dinsdag 27 juni geopereerd worden.  

 

Deel dit bericht