Nieuws

Semmy Stigter doet noodgedwongen een stapje terug

Den Haag - Hij speelde zaterdag met Aalsmeer tegen zijn oude club Hellas de laatste wedstrijd. Semmy Stigter moet door blessures noodgedwongen een stapje terug doen en het hoogste niveau vaarwel zeggen. In het nieuwe jaar sluit hij aan bij HVV’70 in Voorschoten, de vereniging waar hij ooit met handballen begon.

Hij stapte destijds over van Hellas naar Aalsmeer om zich verder te ontwikkelen. Dat leek goed te lukken met een basisplaats in het eerste team. Totdat Stigter begin dit jaar zijn middenvoetsbeentje brak.

,,De breuk zat aan de buitenkant van mijn afzetbeen en genas niet goed, waardoor ik negen weken in het gips moest. Daarna hield ik last en kreeg door het op krukken lopen ook problemen met mijn rug.”

BALVAARDIG

De balvaardige hoekspeler begon vol goede moed aan het nieuwe seizoen. ,,De voorbereiding begon moeizaam en ik kon veel trainingen niet meedoen. Ik bleef last houden en kon niet meer normaal lopen. Terug in het ziekenhuis kreeg ik te horen, dat de pezen rond de breuk zwaar geïrriteerd waren. Dat kon alleen genezen met rust. Dat kon natuurlijk niet op dat niveau. Op het laatst kon ik nog maar één keer trainen vanwege de pijn. Toen heb ik besloten te stoppen.”

De 26-jarige Stigter: ,,Ik richt me op mijn eigen bedrijf Train 4 You Personal Training en op de sportschool Njoy Fitness in Noordwijk waar ik manager ben. Dat kost veel tijd. En verder ga ik spelen bij HVV waar ik onder anderen mijn oude maatjes Jelmer en Norbert Laernoes, Wessel Kuiper, Jelle Versluijs, Thijs Ravensbergen weer tegenkom. Ook zij zijn van andere clubs in de regio weer teruggekeerd bij HVV. Dan hebben we een team waarmee we kunnen promoveren naar de eerste divisie. Zo krijg ik het plezier weer terug in het handballen.”  

AD SPORT/PETER LOTMAN

Deel dit bericht