Nieuws

Smeenge/Hardam nieuw trainersduo PK Unitas

Henk Smeenge en Kay Hardam vormen komend seizoen het  nieuwe trainersduo bij de heren van PK/Unitas. Hardam vormde vorig seizoen nog een duo met Frank Wesselink die Unitas de laatste jaren van de eerste klasse naar de eerste divisie heeft geleid en nu definitief een stapje terug doet. Ondertussen is Unitas weer afgezakt naar de Hoofdklasse maar het bestuur heeft de ambitie om de komende jaren weer terug te keren naar de landelijke divisie.

Smeenge en Hardam kennen elkaar goed. Ze hebben beide bij Unitas gespeeld en zijn gezamenlijk naar de Groningse eerste divisionist V&S vertrokken waar Wesselink toen speler/trainer was. Na sportieve omzwervingen in Groningen en Emmen zijn ze beide teruggekeerd naar Rolde en hebben ze als teamgenoten de opmars van Unitas naar de eerste divisie meegemaakt.

Smeenge was het afgelopen seizoen trainer/coach van Hoofdklasser Cirkeltijgers uit Groningen dat net achter het gepromoveerde Cometas op de tweede plaats eindigde in de hoofdklasse A. Hij wordt bij Unitas onder andere herenigd met oud teamgenoot Bart Lambert die na vele jaren in de hoofdmacht van E&O uit Emmen te hebben gespeeld terug keert op het oude nest. 

Deel dit bericht