Nieuws

Strijdend Quintus richt vizier op play-offs voor behoud BENE-League

Niet opgeven altijd doorgaan

 Kwintsheul - Het was bij voorbaat een onmogelijke opgave. Een verzwakt Quintus, dat het moest opnemen tegen topploeg BEVO dat nog strijdt voor de finalepoule om de landstitel. De 24-34 nederlaag van de Westlandse handballers was dan ook geen verrassing. 

Ruim verliezen en toch tevreden zijn. Het klinkt paradoxaal, maar er heerste bij Quintus geen grafstemming. Ondanks alle malheur van afwezige basiskrachten was het spel van de thuisploeg, zeker in de beginfase, van een behoorlijk niveau. Zonder Niels van Lier, Collin de Vette, Alex Koop, Max de Maat, Wesley Roeleveld en tijdens de wedstrijd ook nog zonder Marc de Vreede (enkelblessure) was er geen beginnen aan voor de mannen van het technisch duo Alex Curescu/Jos Klepke.

René Descartes, de vader van de moderne filosofie, zei ooit: ,,Gewoon doorgaan. Altijd gewoon doorgaan. Ik maakte alle mogelijke fouten, maar bleef gewoon doorgaan.” Dát is ook precies wat Quintus dit seizoen doet ondanks alle tegenslag. Daarvoor verdienen de Heulse handballers een groot compliment. Veel verliezen in de hoogste competitie is geen lolletje. De sfeer lijdt er niet onder, de inzet blijft bewonderenswaardig en bij vlagen laten zij goed handbal zien.

ERVARING

Ook de onverzettelijke Ard Vollebregt vindt dat er stappen zijn gemaakt in vergelijking met vorig seizoen. ,,We hebben allemaal een jaar extra ervaring. Ook al verliezen we veel, door op dit niveau te handballen worden we vanzelf steeds sterker. In veel wedstrijden kunnen we langer mee met de topteams. Het is jammer, dat we weinig winnen ondanks dat we beter spelen. Ik kan niet goed tegen mijn verlies, dus dat is extra moeilijk.”

Tegen BEVO hield Quintus aanvankelijk knap stand. Vollebregt toonde zijn vorm door direct twee keer raak te knallen. Ook de makkelijk scorende Rick van Ravesteijn, bezig aan een sterk seizoen, liet zich nadrukkelijk gelden. Bij 8-10, zeven minuten voor de rust, waren de complimenten voor de strijdende thuisploeg. Na de rust stelden de Limburgers via 15-23 en 21-28 orde op zaken. 

Gymleraar Vollebregt, die dinsdag 26 jaar wordt, daarover: ,,Bij ons ontbreekt het aan de mogelijkheid door te wisselen. Vanwege blessures en studie missen we een paar belangrijke spelers. Ook zou het fijn zijn als we een schutter hadden die elke week tien doelpunten maakt. Maar de feiten liggen er nu eenmaal en we zullen het op deze manier moeten doen. Dat is ook onze kracht. Er steekt in ons team niemand bovenuit. We knokken met elkaar en de ene week is die goed en de volgende keer weer een ander.”

VEERKRACHT

Coach Curescu, bezig aan zijn eerste seizoen, roemt de veerkracht van zijn adepten. ,,Het is een moeizaam seizoen vol tegenslag, maar het team blijft zich positief ontwikkelen. Ik heb daar respect voor. Nieuwe jongens als Marc de Vreede en Kevin Landsweers boeken

zichtbaar progressie. Lex Dofferhoff komt na zijn verplaatsing naar de middenopbouw beter tot zijn recht. Ook vandaag tegen Bevo heb ik goede acties gezien. Er zit vooruitgang in, maar als trainer wil je altijd dat het sneller gaat.”

Voor Quintus is het zaak de resterende drie wedstrijden van de reguliere competitie ongeschonden door te komen. Aanjager Vollebregt: ,,We werken toen naar de play-offs. Dat zijn de wedstrijden waarin wij moeten laten zien dat wij in de BENE-League thuishoren. Dan moeten we het verschil met de eredivisieteams waarmaken.” 

De ambitieuze coach Curescu kijkt al verder: ,,Handhaven is van groot belang voor de club. We richten ons met dit team op de toekomst. Met versterkingen kunnen we de komende jaren een heel eind komen.”

Doelpunten Quintus: Ard Vollebregt (6), Rick van Ravesteijn (6), Lex Dofferhoff (5), Chris de Bakker (2), Kevin Landsweers (2), René de Bakker (2) en Thijs van den Driest. 

AD SPORT/PETER LOTMAN

  

Deel dit bericht