Nieuws

Succes voor beide hoofdmachten van US Amsterdam

Het gaat de beide hoofdmachten van de Amsterdamse studenten club US op z'n zachtst gezegd voor de wind.

Heren

De mannen van  US, onder leiding van  trainer coach Sicco Timmerman, hebben nog één punt nodig om hun wel verdiende kampioenschap binnen te halen in de Tweede divisie A. Het succesvolle mannenteam is al negen wedstrijden op rij ongeslagen, en voert de ranglijst aan met zes punten voorspong op Unitas.

Twee jaar geleden hadden de mannen o.l.v. Maurice Feringa de kans om te promoveren aan zich voor bij laten gaan omdat men niet wilde promoveren. Dit jaar wil het team, wat uit vele nationaliteiten bestaat, deze kans met beide handen aangrijpen. Mocht het aanstaande zaterdag niet gaan lukken in het Drentse Rolde tegen de nummer twee Unitas dan hoopt men in de twee resterende competitie wedstrijden, uit Cometas of thuis Hellas 2, de kampioensvlag te kunnen hijsen.

Dames

Ook de dames zijn al een flinke tijd ongeslagen, zeven wedstrijden. Zonder de geblesseerde Laura van Steen, Ines Nijland en Jet de Rijcke lijken de dames in een flow te zitten. Afgelopen zaterdag werd uiterst gelukkig van degradatie kandidaat VOC 3 gewonnen. De wedstrijden hier aan voorafgaand onder andere tegen nummer twee en drie Geel Zwart en Berdos werden met duidelijke cijfers gewonnen in de Hoofdklasse E.

Volgens trainer coach Feringa is de druk is er van af en dan lijkt dit team tot grote hoogtes te komen. “Daarnaast” vertelt hij, “zijn de opkomst cijfers van de gehele dames selectie op de training uitzonderlijk hoog. Uit bij Geel Zwart waren wij compleet en verliezen we kansloos met 38-23. Vorige week winnen we thuis op aantrekkelijke wijze met 30-27. Elke speelster lijkt progressie te boeken en daarbij speelt elke speelster in het team belang. Uitblinkers zijn , behalve de beide keepsters Lisa Waterink en Hanna Crijns, niet te noemen”.

As zaterdag wacht een lastige wedstrijd thuis tegen Cometas. Feringa: "Deze ploeg heeft erg vaak weten te verrassen. Bij winst zijn zij veilig. Wij zijn dus gewaarschuwd. Ik kan echter wel met een goed gevoel afscheid nemen na acht jaar actief te zijn geweest bij deze geweldige club”.

Deel dit bericht