Nieuws

Susan de Bakker strijdt met Quintus op drie fronten

 Klaar voor de topper tegn VOC

Kwintsheul - De handbalsters van Virto/Quintus gaan dit seizoen opnieuw volop in de slag om de hoofdprijzen. Traditiegetrouw zijn VOC en Dalfsen de grote concurrenten. Zaterdag komt de Amsterdamse landskampioen op bezoek. Susan de Bakker is er na haar blessure weer bij.

Tot grote vreugde van haarzelf én van het technisch duo René Romeijn/Will Plugge kan de wervelende hoekspeelster weer optimaal meedraaien in de hoofdmacht. ,,De laatste wedstrijd van vorig seizoen ben ik flink door mijn enkel gegaan. Daardoor duurde het lang voordat ik terug was en de aansluiting kon vinden bij het eerste team. Ik miste zodoende veel in de voorbereiding en moest extra inhalen. Op dit moment kan ik weer makkelijker aanhaken bij het eerste.”

Het kostte de 21-jarige De Bakker de nodige energie om op haar oude niveau terug te komen. ,,Maar ik ben blij, dat ik daarvoor ook de kansen heb gekregen van onze coaches. De samenwerking met de trainers René Romeijn en Will Plugge verloopt prima. Ik krijg veel speelminuten, waardoor ik veel van mezelf kan laten zien. Dat is belangrijk voor mij en ik heb dat ook nodig voor mijn zelfvertrouwen.”

DRUK LEVEN

Susan de Bakker heeft een druk leven. Veel trainen bij Quintus en daarnaast studeert zij sociaal pedagogische hulpverlening. ,,Dit jaar moet ik stage lopen en dat is best pittig, maar ook supergaaf. Ik krijg de ruimte om veel te leren. Dit geeft mij vertrouwen en daardoor zit ik  lekker in mijn vel. Dat komt mijn prestaties in de wedstrijden ten goede”, aldus de tevreden hoekspeelster die bevriend is met de eveneens talentvolle Quintushandballer Bob Kouwenhoven.

Over de doelstellingen bestaat binnen de Westlandse succesvereniging geen discussie. De Bakker: ,,Zoals elk jaar strijden wij mee op drie fronten: de titel, de beker en de Europa Cup. Het is zwaar, maar we gaan er vol voor en het hoogst haalbare is nog steeds mogelijk. Het zou geweldig zijn als wij een van die hoofdprijzen winnen. Ook ons opleidingsteam doet dit seizoen nog mee om de titel in de eerste divisie en voor de beker. Het kan dus een mooi seizoen worden.”

VOL VERTROUWEN

Voor het zover is, moet zaterdag eerst veelvoudig landskampioen en grote rivaal VOC Amsterdam worden geklopt. Geen gemakkelijke opgave, maar Susan de Bakker en haar ploeggenoten zijn vol vertrouwen over de goede afloop. ,,Thuis hebben we al vaker van VOC gewonnen. Met de steun van onze fanatieke supporters zijn we in onze eigen hal moeilijk te kloppen. We gaan in elk geval onze stinkende best doen om VOC te pakken.”   

 

Puzzelen voor heren coach Curescu

Ook de mannen van Quintus spelen in de BENE-League een thuiswedstrijd, tegen het Belgische Sporting Neerpelt. Het technisch duo Alex Curescu/Jos Klepke moet flink puzzelen vanwege het ontbreken van een aantal basisspelers. Niels van Lier herstelt van een blessure, Collin de Vette is voor zijn studie naar Engeland en ook Dean van Haeren is nog niet fit. De linkshandige Wesley Roeleveld is toegevoegd aan de selectie, evenals nieuwkomer Kevin Landsweers. Curescu: ,,We rouleren met het opleidingsteam, omdat zij kampioen kunnen worden. Als zij promoveren naar de eredivisie en wij houden het eerste in de BENE-League,  is dit seizoen geslaagd.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht