Nieuws

Tachos speelt aanstaande zaterdag dé wedstrijd van het seizoen

Red-Rag Tachos maakt zich op voor dé wedstrijd van het seizoen. In sporthal De Slagen in Waalwijk strijden de handballers zaterdag 29 april voor het laatste benodigde punt om lijfsbehoud in de eredivisie af te dwingen. Op het programma staat het duel tegen hekkensluiter Haro.

De Waalwijkse ploeg die keurig zesde werd in de reguliere competitie is door een nieuwe opzet van de competitie onverhoopt in de degradatiepoule terechtgekomen. Daar kwamen de handballers direct in de problemen. Tachos kampte met veel blessureleed en een langdurige schorsing. Toen goaltjesdief Niels Versteijnen ook nog wekenlang uitviel met een enkelblessure liet Tachos in de eerste duels flink wat punten liggen. 

De tegenvallende resultaten betekenden zelfs het vertrek van trainer/coach Frank van Ommen en Edgar van Mierlo. Onder aanvoering van de nieuwe trainer/coach Erwin Buijs is Tachos weer punten aan het sprokkelen. Afgelopen zaterdagavond wonnen de handballers nog een belangrijk duel uit in Amsterdam tegen Aristos 15-18. 

Dé wedstrijd

Komende zaterdag wacht de wedstrijd tegen Haro uit Rotterdam. Bij winst kunnen de Rotterdammers zaterdag in Waalwijk in punten gelijkkomen met Tachos. “We hebben dus aan een gelijkspel genoeg om klassenbehoud af te dwingen”, zegt Erwin Buijs. “We gaan uiteraard voor winst. Wat er gebeurt als we toch in punten gelijk eindigen, moeten we nog even goed navragen bij de bond. In elk geval hebben wij een beter doelsaldo. Dat kan eventueel ook nog van belang zijn.”

De wedstrijd begint om 20:00 uur. Vanaf 19:00 uur gaat de zaal open. Wie onverhoopt niet naar de sporthal kan komen, kan de wedstrijd live volgen via de livestream van Tachos.  

Deel dit bericht