Nieuws

Talisa Groen roemt aanpak interimtrainer Ricardo Clarijs

Door Peter Lotman - Amsterdam - Talisa Groen won met Succes/VOC eindelijk de landstitel Een mooie bekroning voor de Haagse speelster na jarenlang hard werken. De nationale beker ging naar Sercodak/Dalfsen. Daar kon Groen wel vrede mee hebben. Ze weet nog niet wat zij volgend seizoen gaat doen. ,,We praten er nog over.” 

Groen: ,,De titel is een geweldige beloning voor al het harde werken van de afgelopen jaren. Ik heb er  heel veel voor moeten doen en vooral ook voor moeten laten.”

,,In finales hoef je niemand te motiveren, maar het was wel echt een situatie van alles of niks. Het was de negende keer dat we tegen Dalfsen hebben gespeeld, dus we hebben ze goed kunnen analyseren. We hebben in een korte periode ons spel iets kunnen aanpassen, waardoor we op meerdere posities gevaarlijk zijn.”

Groen is enthousiast over de tussentijdse komst van Ricardo Clarijs. ,,Door de komst van Ricardo ben ik vrijer gaan spelen. Hij heeft het heel goed opgepakt. Het is voor hem natuurlijk niet niks zo kort voor het einde van de competitie. Zijn enthousiasme, fanatisme en vooral positieve instelling waren precies wat wij nodig hadden. Dit hebben we echt gemist de afgelopen tijd. Je zag het spelplezier met de dag terugkomen en dat was mooi om te zien. Het was genieten.” 

De toekomst is voor Talisa Groen nog onzeker. ,,Wat ik volgend seizoen ga doen, is nog niet duidelijk. De trainer en VOC willen graag dat ik blijf. Ik red het mijn werk alleen niet om nog een seizoen zo veel tijd te investeren. Dus we zijn er nog niet uit.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

  

Deel dit bericht