Nieuws

Tamara Haggerty tegen Chili weer gewoon inzetbaar

Cirkelspeelsters Tamara Haggerty raakt woensdagmorgen in de vierde minuut van de WK wedstrijd tussen Nederland en China al geblesseerd. Met haar gezicht verstopt in een handdoek verliet de uit Vijfhuizen afkomstige jeugdinternational het veld. Ze kwam niet meer terug maar haar werk werd op een voortreffelijke wijze waargenomen door Dionne Visser.

De blessure viel achteraf mee, “ze had een bloedend neusbotje en kan morgen tegen Chili gewoon weer mee spelen”, vertelt bondscoach Alex Vaassen, die er aan toevoegt dat de ploeg de tegenslagen fantastisch opvangt. “Ik hoor geen enkel moment opmerkingen als “stel je voor dat Delaila, Tess of Annika hadden meegedaan. Nee, Het overkomt ons en we werken ermee zoals het komt”.

Dionne Visser was echt geweldig vandaag”, vertelt Vaassen. “De stereotype aanval van China komt steeds uit bij hun nummer 8 op rechtsopbouw een rechtshandige die dan steeds tussen 2 en 1 wil om een sper heen. Dionne had zich daar super op ingesteld  Toen zij naar Linkeropbouwpositie verhuisde was het duidelijk dat China de weg kwijt was”

Morgen speelt Oranje U20 tegen Chili, dat vanavond met 48-10 een oorwassing heeft gekregen van Rusland. De Zuid Amerikaanse opponenet moet ook voor Oranje niet al te veel moeite oppleveren. Maar dan op naar Japan voor de laatste groepswedstrijd.

"Dat kan een mooi potje worden" aldus de bondscoach. "Het is een heel andere speelstijl waarbij je heel allert moet blijven en snel moet kunnen handelen. Daarnaast moet je je eigen aanval goed verzorgen zodat ze geen snelle tegenaanval kunnen spelen en vervolgens je eigen dekking goed dicht houden. Als dat allemaal staat dan moet het lukken want dat hebben we vandaag tegen China ook laten zien".

Deel dit bericht