Nieuws

Tamara Haggerty verhuist komend seizoen naar TuS Metzingen

Voor het nieuwe seizoen heeft het Duitse TuS Metzingen zich versterkt met de 21-jarige cirkelspeelster Tamara Haggerty die de afgelopen twee jaar is uitgekomen voor het eveneens in de Bundesliga uitkomende Vipers/Bad Wildugen.

Met Bad Wildungen speelt Haggerty aan de onderkant van de Bundesliga. Met haar overgang naar Metzingen maakt de voormalige Nederlandse jeugdinternational een stap naar de top van de Bundesliga. Het afgelopen seizoen speelde Metzingen, waar momenteel al drie Nederlandse speelsters onder contract staan (Jasmina Jankovic, Kelly Vollebregt en Delaila Agema) mee om de prijzen in Duitsland. Twee jaar geleden speelde Metzingen nog de finale van de EHF-Cup.

Bij Bad Wildungen heeft ze een sterke ontwikkeling doorgemaakt waardoor ze een van de grootste Nederlandse talenten is op haar positie hetgeen ze wekelijks bewijst met haar doelpunten en statistieken. Na elf wedstrijden staat ze dit seizoen al op 35 doelpunten, terwijl ze vorig seizoen nog eindigde op een totaal van 48 treffers.

”Bij haar huidige club heeft ze zich tot een van de dragende speelsters ontwikkeld. Ze heeft zowel aanvallend als verdedigend enorm veel kwaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat ze bij ons een volgende stap kan zetten,” aldus Ferenc Rott. 

“TuS Metzingen is een goede club,” aldus Haggerty over haar aanstaande verhuizing. “Ik kan en wil me hier nog verder ontwikkelen. Ik ben nog altijd een jonge speelster en kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. In Nederland heb ik al samengespeeld met Delaila Agema hetgeen zeker een voordeel is dat wij elkaar  kennen."

Haggerty begon ooit met handballen bij DSO in Vijfhuizen maar leerde het spelletje vooral in de jeugd van VOC. Op 17-jarige leeftijd maakte ze de overstap naar SEW waar ze twee jaar heeft gespeeld. Vandaaruit vertrok ze naar Quintus. Eén jaar speelde ze in het Westland waarna ze de grote stap naar het buitenland waagde.  

Deel dit bericht