Nieuws

THW Kiel ontslaat clublegende Christian Zeitz

13 jaar alles gegeven voor THW Kiel

Door Frits Feuler –Christian Zeitz is door de clubleiding van THW Kiel ontslagen. De club meldt als reden voor het ontslag ‘verschillen in contractaangelegenheden’. Het ontslag geldt vooralsnog voor het spelen van wedstrijden.

Duidelijk wordt gesteld dat ex-international Christian Zeitz (37) wel de trainingen mag blijven volgen, zoals de nieuwe technisch directeur Viktor Szilagyi in een interview in de Kieler Nachrichten.  “Het gaat hier om een juridisch probleem die de advocaten van beide partijen moeten zien op te lossen,” vertelde Szilagyi donderdagavond na het met 25-26 verloren thuisduel tegen HSG Wetzlar. Het ontslag is dus niet voor trainingen en andere activiteiten.

Voor dat duel werd de wereldkampioen van 2007 al niet meer opgeroepen door coach Alfred Gislasson. Volgens de redactie van de Kieler Nachrichten zit het probleem in een clausule in het over een paar maanden aflopende contract. Mogelijk is daar een minimum te spelen wedstrijden in opgenomen. Als dat aantal gehaald wordt, wordt het contract automatisch met een jaar verlengd, weten andere bronnen te melden.

In december 2017 gaf de club al aan het contract met Zeitz niet te willen verlengen.

Op social media heeft een groot aantal Kieler fans zich tegen het ontslag van de linkshander uit gesproken, temeer daar vaste basiskrachten als Steffen Weinholdt op die positie ondermaats spelen. Daarnaast refereert een aantal fans aan het vreemde beleid van de club in het verleden toen diverse handbaltoppers ook op een vreemde manier aan de kant werden geschoven of een transfer verdienden.  

Zeitz startte zijn handballoopbaan bij Kronau/Östringen in 1986. In 2002 kwam hij een jaartje uit voor Wallau Massenheim alvorens bij THW Kiel aan een imposante 13 jaar durende carrière te beginnen, slechts tussen 2014-2016 onderbroken voor een uitstapje naar het Hongaarse Veszprem.

Op 13 maart 2001 debuteerde hij tegen Noorwegen in Rostock in de Duitse nationale ploeg. Hij kwam tot 166 interlands, met 458 treffers. In 2008 stapte hij, vanwege blessureleed en een verschil van mening met de toenmalige bondscoach Heiner Brand, op bij de Duitse ploeg..

In de Bundesliga kwam hij tot 348 duels, goed voor 1122 treffers waarvan slechts 6 uit een strafworp.

Christian Zeitz is bekend om zijn onconventionele speelstijl, die hem de titel straathandballer'' opleverde. Met zijn krachtige 'linker arm' haalde hij vele malen verwoestend en doeltreffend uit. 

Deel dit bericht