Nieuws

Tien dagen voor het WK zet Montenegro coach Dragan Adzic aan de kant

De achtjarige periode van Dragan Adzic als hoofdcoach van het Montenegrijnse nationale damesteam is dinsdag, tien dagen voor de start van het WK in Duitsland, abrupt beëindigd. Adzic is per direct vervangen door Per Johansson. De Zweedse coach werd dinsdag officieel gepresenteerd in Bar en leidde ook meteen zijn eerste training.

De Handbal Federatie van Montenegro zegt in een verklaring dat het een unanieme beslissing is van de raad van bestuur en in lijn ligt met de doelstelling om het best mogelijke resultaat op het komende WK te bereiken. 

De federatie heeft veel respect voor Dragan Adzic en is hem dankbaar voor alles wat hij in de afgelopen acht jaar vanaf de bank met het nationale team heeft bereikt. Met het besluit van de Federatie  eindigt een belangrijk tijdperk voor de nationale ploeg. Onder Adzic won Montenegro zilver op de Olympische Spelen in Londen in 2012 en goud op de het EK van 2012 in Servië.

Johansson, die eerder zijn geboorteland Zweden naar zilver leidde bij het EK in 2010, was onlangs nog succesvol met het Roemeense CSM Bucuresti dat hij in mei naar de Champions league Final 4 in Boedapest leidde.

De Zweed is alleen aangesteld voor de duur van het wereldkampioenschap, dat loopt van 1 tot 17 december in Duitsland. Als de samenwerking bevalt en er worden significante resultaten geboekt dan zal men waarschijnlijk akkoord gaan met een verlenging van zijn contract.

In de voorronde speelt Montenegro in groep C met Denemarken, Rusland, Japan, Tunesië en Brazilië en is na de groepsfase een potentiële tegenstander in de achtste finale voor Nederland.  

Een van de eerste zaken die Johansson heeft geregeld is het terughalen van Katarina Bulatovic en Jovanka Radicevic die na de Olympische spelen van 2016 uit de selectie waren gelaten door Adzic.  

Deel dit bericht