Tongeren verrast Bocholt in tweede finalewedstrijd

Callant Tongeren heeft zaterdagavond de tweede play-off finale in het handbal bij de heren gewonnen. Op verplaatsing bij Achilles Bocholt wonnen de Tongenaren een bijzondere spannende wedstrijd met 30-31. Zowel Achilles Bocholt als Callant Tongeren hebben nu elk één finale gewonnen. Volgende week moet een derde finale wie in de hoogste afdeling van het handbal bij de heren landskampioen wordt.

In een tot de nok gevulde sporthal Damburg houden beide ploegen in het openingskwartier elkaar in evenwicht. Na 16 minuten is de stand gelijk, 7-7. Roel Valkenborgh brengt met 8-7 zijn ploeg op voorsprong maar dan begint Tongeren aan een bijzonder sterke periode en loopt het dankzij doelpunten van onder andere Meyer, Bolaers en Glesner uit tot 9-14. Tongeren doelman Schenk stopt  in die periode twee strafworpen. Bocholt heeft het moeilijk en probeert met de rust in zicht de kloof te verkleinen maar slaagt daar niet in. Halfweg is het 11-16.

Bocholt moet in de tweede helft de kloof proberen te dichten wil het zijn kansen op een tweede opeenvolgende titel gaaf houden maar het is Tongeren dat verder uitloopt en een kloof van 6 doelpunten slaat, 15-21 na 10 minuten. Bocholt trekt ten aanval en halfweg de tweede helft is de kloof gehalveerd, 21-24. Beetje bij beetje sluipt de thuisploeg dichterbij en met nog vijf en een halve minuut te spelen maakt Cremers gelijk, 28-28. Alles te herdoen.

Met nog 4 minuten te spelen krijgt Bartosz Kedziora (Achilles Bocholt) een tweeminuten tijdstraf. Achilles Bocholt zet met een man minder alles op alles, ruilt zijn doelman in voor een extra veldspeler maar Arber Qerimi straft dat genadeloos af en scoort twee keer in een leeg doel, 29-31. Opnieuw veert Achilles Bocholt recht en komt dankzij een strafworp van Bartosz Kedziora tot op één punt. In een spannende slotfase mist Roel Valkenborgh voor Achilles Bocholt zijn schot. Callant Tongeren wint de tweede play-off finale waardoor de stand nu 1-1 is. Volgende week zaterdag moet een belle, een derde en beslissende wedstrijd, beslissen wie kampioen wordt in hoogste afdeling bij de heren.