Nieuws

Top BENE-League bindt dit weekend de strijd met elkaar aan.

Met het Waalse Visé dit weekend tweemaal thuis Europees actief tegen het Moldavische PGU-Kartina TV Tiraspol kan de ploeg van trainercoach Predrag Dosen vanaf de derde plaats in de BENE-League ook toekijken hoe de overige  top-vijf ploegen het dit weekend tegen elkaar gaan doen.

In Sittard treffen de nummers één en twee, Achilles Bocholt en OCI-LIONS, elkaar. Vijftig kilometer verderop, in Panningen, staan de nummers vier en vijf - Herpertz Bevo HC en Hubo initia Hasselt - tegenover elkaar. Inzet is een plaats in de top-vier van de BENE-League die recht geeft op een ticket voor de Final4.  

OCI-LIONS vs Achilles Bocholt

Kijkend naar de huidige stand dan zullen Bocholt en LIONS ook na dit weekend nog de nummers één en twee blijven. Het is alleen de vraag in welke volgorde dat zal zijn. LIONS verloor vorige week voor het eerst dit seizoen uit bij Hasselt en raakte daarbij zijn eerste plaats kwijt. De vicekampioen zal thuis tegen de regerend BENE-League kampioen Bocholt gebrand zijn om de toppositie terug te veroveren. Bocholt, dat een keer thuis verrassend van Aalsmeer verloor met de alleszeggende cijfers van 41-42, zal daarentegen alles in het werk stellen om de koppositie te behouden.

Beide ploegen hebben hun eigen kwaliteit. Bocholt is op dit moment de best scorende ploeg en heeft nog geen wedstrijd gespeeld waarin het minder dan 32 doelpunten heeft gescoord. Het gemiddelde van de ploeg, onder leiding van coach Bart Lenders, die vorig jaar de triple won, staat op 38 doelpunten per wedstrijd. LIONS, dat afgelopen jaar in Nederland de triple won, scoorde gemiddeld 31 doelpunten per wedstrijd. LIONS heeft dan weer de minst gepasseerde verdediging van de BENE-League: 26 doelpunten kreeg de ploeg van coach Mark Schmetz in de eerste negen wedstrijden gemiddeld per wedstrijd om de oren terwijl Bocholt er per wedstrijd 29 tegen krijgt.

Beide ploegen zijn aanvallend ingesteld en spelen ongeveer hetzelfde handbal: vanuit de verdediging proberen via de snelle omschakeling te scoren. Afgelopen seizoen speelden beide ploegen dan ook een van de beste wedstrijden ooit in de Lage Landen die op het parket werd gelegd tijdens de finale van de BENE-League. Na een bloedstollende wedstrijd werd het 37-38 voor Bocholt. De wedstrijd in de Sittardse Stadsporthal  begint om 19:00 uur en staat onder leiding van de scheidsrechters Paul en Ruud Geraets.

Herpertz Bevo Hc vs Hubo Initia Hasselt

In Panningen treffen Bevo Hc en Initia Hasselt elkaar voor het eerst dit seizoen. Beide ploegen hebben 12 punten en moeten winnen om in het spoor van de bovenste drie ploegen te blijven en daarmee een top vier plaats te pakken c.q. te behouden. Daarnaast voelt men de druk vanonder waar Aalsmeer op één punt en Volendam op twee punten achterstand in de wachtrij staan om naar boven door te stoten.  

Beide ploegen zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Bevo scoort gemiddeld een doelpunt meer per wedstrijd dan Hasselt terwijl beide verdedigingen tot nu tot gelijkwaardig aan elkaar zijn geweest. Hasselt kende een wat zwakke start maar lijkt inmiddels de weg naar boven te hebben gevonden met twee zeges op rij: uit bij Hurry Up en thuis tegen LIONS. Bevo draait als vanaf het begin in  de top-vier van de BENE-League mee.

Bevo kan bij een overwinning gelijkkomen met Visé en eventueel de derde plaats weer innemen op doelsaldo als men met drie doelpunten of meer wint van Hasselt. De ploeg uit België stijgt bij een overwinning in ieder geval naar de vierde plaats. Daarmee zou men zich op de eerste speelronde na, toen men op doelsaldo eerste stond, weer voor het eerst dit seizoen in  de top-vier gaan melden. Hasselt is de ploeg die in het tienjarige bestaan van de grensoverschrijdende competitie negen keer de Final4 wist te behalen. Zes keer viel men daarbij in de prijzen. De wedstrijd in Sportcentrum de Heuf begint om 20:00 uur en staat onder leiding van de scheidsrechters Christophe en Stéphane Steenwinckels.

Achtervolgers

De achtervolgers Aalsmeer en Volendam spelen respectievelijk tegen Callant Tongeren en Sasja. Aalsmeer reist zaterdag naar het Belgische Tongeren. Daar waar Aalsmeer de slechte competitiestart heeft overwonnen en bij een overwinning kan aansluiten bij de top, vier vecht Tongeren nog steeds om uit het dal te geraken. De wedstrijd in de Eburons Dome in Tongeren begint om 20:15 uur.

Volendam gat het thuis opnemen tegen Sasja dat uit de laatste twee wedstrijden drie punten heeft gehaald. Bij Volendam gaan winnen is tot nu toe nog niemand gelukt. Volendam is thuis heer en meester maar weet tot nu toe uit niet te winnen behoudens op de eerste speeldag bij Tongeren. Het zal voor Sasja dan ook een flinke klus gaan worden om aan de opgaande lijn een vervolg te kunnen geven zaterdag. De wedstrijd in de Opperdam in Volendam begint om 19:00 uur.

Hurry Up ontvangt thuis Sporting Nelo, dat een zeer verdienstelijk debuut kent en met negen punten voorlopig de vierde Belgische ploeg is in de BENE-League . Een zege kan Nelo mogelijk het verschil met Tongeren en Sasja nog verder vergroten. Voor Hurry Up ligt hier de kans om het gat met de bovenste helft van de BENE-League iets te dichten. Het thuispubliek is echter nog niet verwend in Zwartemeer. Er werd alleen tijdens de eerste competitieronde thuis gewonnen van Sasja. Om 20:00 uur zal de wedstrijd aanvangen in sporthal de Eendracht in Zwartemeer. 

Deel dit bericht