Nieuws

Topaffiche in Dames Champions League

In  groep B, ook wel de de groep des doods genoemd, staat er dit weekend een topaffiche op het programma. De winnaars van de Champions League met Nycke Groot en Yvette Broch, het Hongaarse Györi KC , en de winnaar van de EHF Cup het Russische Rostov Don treffen elkaar dit weekend in Rostov Don voor het derde ronde duel.

Ondanks de hoge verwachtingen is het tot nu toe worstelen in de groep des doods voor de Russische ploeg. In de openingswedstrijd thuis tegen het Franse Brest  ging het maar moeizaam  (26-24 winst) en in Denemarken kon men een week later niet overtuigen tegen Midtjylland en werd er met 24-21 verloren. Gyori daarentegen wist haar beide wedstrijden winnend af te sluiten. Midtjylland werd in de openingswedstrijd met 27-16 verslagen en in Berst werd er met 23-26 gewonnen.

We waren zenuwachtig tijdens de voorbereiding voor dit toernooi en dat is denk ik de reden waarom wij veel van onze kansen tegen Brest en Midtjylland niet hebben verzilvert aldus de coach van Rostov Don Frederic Bougeant.

Dit weekend is Rostov Don de gastheer van de drievoudige Champions League winnaar en huidige titelverdediger Györi en opnieuw de favoriet voor het winnen van het belangrijkste clubtoernooit ter wereld.

Vorig jaar verloor Rostov Don in de groepsfase twee keer van Györi. Thuis was het verschil minimaal 27-28 terwijl met Hongarije met 32-25 het onderspit delfde. Voor de komende ontmoeting is Frederic Bougeant nogal optimistisch. “Ik denk dat we goed handbal tegen Györ zullen laten zien”'

De wedstrijd staatzaterdagmiddag  om 16:00 uur op het programma en is via Live stream te volgen:  Rostov-Don - Gyori Audi ETO KC

Deel dit bericht