Nieuws

Trainer coach Anita Ruigrok vertrek bij BFC

Trainer-coach Anita Ruigrok vertrekt na drie jaar bij de dames selectie van het Limburgse BFC. Dat bevestigde de trainster tegenover www.handbalstartpunt na de aanhoudende geruchten over een eventueel vertrek, na de met 31-22 gewonnen wedstrijd zaterdagavond tegen Dongen.

“Na drie jaar ben ik voor mezelf toe aan een nieuwe uitdaging maar ook de club is met het team toe aan iets nieuws”, vertelt Ruigrok die wel openstaat voor een nieuwe uitdaging. “Ik zie wel wat er eventueel op mijn pad langskomt, maar we strijden nog voor de  titel en ik wil eerst de competitie met mijn ploeg tot een goed einde brengen. Dat hebben ze verdiend.”

Ruigrok kende een succesvolle periode bij BFC. Na een vrije val uit de eredivisie terug naar de hoofdklasse  heeft Ruigrok de ploeg weer op de kaart gezet. In haar eerste jaar promoveerde ze direct naar de Tweede divisie B. In het eerste seizoen in de tweede divisie draaide BFC lang mee in de top drie maar door tegenslag in de slotfase zakte men terug naar de vijfde plaats. Dit seizoen strijdt men met Westsite om de titel en de daaraan gekoppelde promotie naar de eerste divisie. Met 31 punten delen beide ploegen de eerste plaats, alleen is het doelsaldo van Westsite elf doelpunten beter.  

Deel dit bericht