Nieuws

Trainer coach Martin Ambros vertrekt bij Hongaarse Györi KC

De Nederlandse top internationals Nycke Groot en Yvette Broch krijgen in het komende seizoen te maken met een nieuwe trainer. Het Hongaarse Györi KC heeft bekend gemaakt dat de Spaande coach Martin Ambros heeft aangegeven bij bestuur dat hij zijn contract na zes zeer succesvolle jaren bij de Hongaarse topclub niet zal verlengen en aan het einde van het seizoen de club gaat verlaten. Wat Ambros gaat doen is nog niet bekend maar de geruchten zijn dat hij richting Rusland, naar Rostov Don zal vertrekken. Ambros is naast zijn functie bij Györi momenteel ook bondscoach van de Roemeense Nationale damesploeg.

"Zoals ik een paar maanden geleden al heb gezegd, zal ik mijn beslissing nemen in het  belang van het team. Op dit moment zegt mijn hart dat moet instemmen voor een langer verblijf, maar mijn geest dicteerde het tegenovergestelde. Het is dan ook de moeilijkste beslissing in mijn leven. In de afgelopen zes jaar heb ik veel ontvangen van de club, de speelsters, de supporters en mensen uit Györ, maar ik voel dat het nu tijd is om te veranderen. mijn invloed heeft voor mij geen invloed op het nog lopende seizoen. We willen op alle fronten winnen,” aldus Martin Ambros.

Ambros is een van de succesvolste trainers. Tussen 2004 en 2012 was hij trainer van het Spaanse SD Itxako waarmee hij in zijn laatste vijf jaar vier keer oprij kampioen werd en een keer twee werd. Ook  bereikte hij in 2011 de Champions League finale. In 2008 en 2099 speelde hij de finale van de EHF Cup die in 2009 ook werd gewonnen.

In de eerste vijf haar van zijn verblijf in Hongarije behaalde hij vier keer de finale van de Champions League. Drie keer werd hij winnaar in 2013,2014 en 2017. In 2016 verloor hij de finale van Bucuresti na verlengingen en penalty’s. In 2015 verloor men in de kwartfinale van het Macedonische Vardar.

Vier keer won hij de landstitel met Györi in 2013, 2014, 2016, en 2017. In 2015 werd hij tweede achter FTC (Ferencvaros). Tussen 2013 en 2016 won hij ook vier keer de beker met Györi. In 2017 was Ferencvaros te sterk.

In het huidige seizoen strijdt men nog op alle drie de fronten mee ondanks dat de ploeg te maken heeft met veel zware blessures.

Deel dit bericht