Nieuws

Trefor Arena of Brondby Hallen, vreemd

Door Frits Feuler- Daar sta je dan met je aantekeningen om van Kopenhagen Centrum 20 km verder naar de Trefor Arena in Brondby te reizen. Met buslijn 500S vlak om de hoek van het hotel is dat een makkie. Althans, dat is te hopen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: 48 DKR enkele rit.

In het hotel kon niemand van het personeel mij vertellen waar de Trefor Arena in Brondby precies ligt. Om nog maar te zwijgen dat daar de Olympisch handbalkampioen vanavond tegen Nederland speelt. Ja, Nederland, mooi land, daar hadden de vriendelijke mensen aan de receptie wel eens van gehoord. Maar handbal?

Had ik wel goed gekeken? Speelt Nederland dan toch in een andere hal? Oeps, even opnieuw aan de google en google maps. Nou, vooralsnog niets verkeerds. Ook nog maar eens voor de zekerheid naar het programma gekeken dat teammanager Erik Zwakman mij vooraf had toegezonden. Stond duidelijk: TREFOR ARENA in Brondy.

Dan toch op hoop van zegen in bus 500S. Een vriendelijke chauffeuse legt met uit dat ik bij halte Brondby Hallen eruit moet. "In about 25 minutes," antwoordt ze in prima Engels. Onderweg een stukje autoweg, dan door wat kleinere dorpjes. Gezellig, veel schoolgaande jeugd die instapt. Heb ik zelf even het idee dat ik weer naar mij eigen school ga. Velen die buiten aan de bushalte nog gauw een peuk uitduwen alvorens met gsm of buskaart langs de buschauffeur te lopen. Het gekwek gaat verder.

Brondby Hallen op de lichtkrant in de bus. De vriendelijke chauffeuse wenkt dat ik hier moet zijn. "Thank you", en stap de vrij koude buitenlucht in. Door het struikgewas kom ik op een grote parkeerplaats. Op de achtergrond de Brondby Hallen, links het Huis voor de Sport en nog verder door het Brondby Stadium. Maar geen Trefor! Dan maar eens gevraagd. Een paar bedienden die rond de voetbaltempel lopen weten van niks. Een vriendelijke student googelt en komt tot de verrassende mededeling: in Kolding ligt een Trefor Arena! 6 uur met de trein, als ik het goed begrepen heb. Oeps!

Terug naar het Huis van de Sport. Twee vriendelijke dames aan de receptie weten van wanten. "Trefor was de vroegere naam van de Brondy Hallen, dus U moet gewoon hiernaast zijn!" Pfff.....

Eenmaal binnen een immense hal die vanavond uitverkocht is met 5000 supporters. Voor aanvang de huldiging van de Olympisch kampioenen (als Nederland daar maar geen trauma oploopt....). De training is ontspannen, Fiege en Vlijm elk aan een kant van het veld. Verzorger Baardse zorgt voor de drankjes, iedereen doet zo'n laatste uurtje wat hij moet doen. "Een paar kleine pijntjes, maar hoort erbij," aldus Fiege. "Een fijne groep om mee te werken", aldus Vlijm die terloops nog aanstipt dat trainen bij Hurry Up met 4,5 spelers momenteel 'a hell of a job is'. Partijtje voetbal, beetje inspelen, beetje schieten en wat aanval en verdediging. Paar combinaties doornemen. Einde voorstelling om 11 uur.

Doelman Gerry Eijlers droogt een paar zweetdruppels. "We weten nu nog niet met welke spelers de Denen aantreden. Hoorde dat er misschien een paar toppers niet meedoen. Enfin, we zien wel."

Na nog wat geklets op de weg terug. Instappen aan de overkant van de weg, weer bus 500S. Nu een stuk opgeluchter. Vanavond gaat het om het echte werk! In de Trefor Arena of Brondby Hallen, maakt volgens mij nu echt niets meer uit. Ik weet nu waar ik moet zijn.

Denemarken vs Nederland 20:30 uur via Twitter @6301JL45

Deel dit bericht