Uiteindelijk geen verrassingen bij eerste Bekerwedstrijden

De eerste wedstrijden van het dames bekertoernooi zitten er weer op. Elf wedstrijden werden er dinsdagavond gespeeld in de voorronde. Daarbij kwam was ook Eredivisionist Foreholte.

De debutant op het hoogste niveau speelden een lastige wedstrijd in Den Haag tegen eerste divisionist Hercules. Na een 13-12 ruststand bleef het ook in de tweede helft tot het einde toe spannend. Met een doelpunt in de laatste seconden van de wedstrijd voorkwam Foreholte dat er verlengt moest gaan worden. De ploeg uit Voorhout plaatste zich met een 25-26 overwinning voor de eerste ronden.

Coach Fred Langerak van Hercules liet weten dat zijn ploeg in de laatste vijf minuten twee zevenmeters werden onthouden. “Ik moet de complimenten geven aan mijn ploeg over  de wijze waarop zij hebben gespeeld“, aldus Langerak.

Eerste divisionist ZAP had het moeilijk in de uitwedstrijd tegen SEW 3 pas halverwege de tweede helft kwam de ploeg uit Breezand op voorspong. Bij rust leidde SEW met 13-11. Halverwege de eerste helft had coach Arthur Langendijk zijn hele team gewisseld voor de bankzitters . “Het was niet on aan te zien ” aldus de coach.

In de tweede helft kon Zap in eerste instantie bij 16-16 weer op gelijke hoogte komen maar SEW kon de voorspong opnieuw pakken en kwam uit op 20-16. Dat was het startpunt dat de ploeg uit Breezand beter ging spelen. Bij 21-22 kwam men voor het eerst in de wedstrijd op voorspong waarna men in het laatste gedeelte nog kon weglopen naar de 23-30 overwinning.

De handbalsters van DOS moesten het opnemen tegen hoofdklasser Cometas. Het werd een moeizame eerste helft voor de tweede divisionist die ging rusten met een 10-8 tussenstand.  “In de tweede helft heb ik de dekking omgezet”, aldus Gerieke Mulder, “waarna het bij ons begon te lopen”: Eindstand 30-19

De koploper uit de hoofdklasse B Lettele was veel te sterk voor DFS Arnhem dat in de eerste twee competitiewedstrijden in de tweede divisie B nog geen punten bij elkaar wist te sprokkelen. Met de 37-21 overwinning wist Lettele zich te plaatsten voor de Eerste ronde van het bekertoernooi

De eerste divisie ploegen Fortissimo, DSVD, Gemini en Westsite wisten zich redelijk eenvoudig te plaatsten voor de eerste ronde

Kijk hier voor de uitslagen van dinsdagavond en het resterende programma uit de voorronde bij de dames