Uitlagen dinsdagavond heren Bekerwedstrijden 2e ronde

Dinsdagavond werden er bij de heren handballers vijf wedstrijden uit de tweede ronde van het bekertoernooi gespeeld.

Tweede divisionist HHV Donar uit Hengelo redde het niet tegen het op afdelingsniveau spelende Cabazota uit Enschede. Door slecht spel en afronding kwam Donar al heel snel op een achterstand van zes doelpunten. Naarmate de wedstrijd vorderde wist vanwege blessures het niet compleet aangetreden Donar de achterstand goed te maken maar men kon er niet overheen komen. Met uitvallen van Remco Hogeslag, hij werd gehaakt, zat het ook nog allemaal niet mee.

"Normaal gesproken moet we deze wedstrijd gewoon winnen. Toen we op 23-23 kwamen wist Cabazota in de laatste minuut te scoren. Daarna kreeg Donar nog een open kans met 15 seconden op de klok die echter werd gekeerd". Aan de andere kant kreeg Cabazota nog een strafworp waaruit de eindstand 25-23 werd vastgelegd

Ook Tweede divisionist  Eemland sneuvelde in de tweede rond van het bekertoernooi. De ploeg uit Soest verloor in Ulft van Hoofdklasser UGHV met 24-20. Het blijft toch lastig handballen zonder Hars als je dat niet gewend bent te spelen met een bal die ook daarmee ook nog eens erg glad was.

Tweede divisionist Unitas heeft zich wel geplaatst voor de tweede ronde. Zij lieten zich na een spannende eerste helft (13-13) in Hoogeveen in de tweede helft niet verrassen door Kwiek  Hoogeveen. De ploeg uit Rolde plaatste zich met de 23-28 overwinning voor de Regiofinale. Dat deden ook de studenten van de Nijmeegse Tweede divisionist Ha-Stu. Zij wonnen de uitwedstrijd bij Regioklasser Eemland 2 met 17-32

Eredivisionist Aristos plaatste zich ook voor de regiofinale In een leuke wedstrijd werd Hoofdklasse Volendam 3 met 28-30 verslagen.