Nieuws

Uitslagen dinsdagavond eerste ronde heren bekertoernooi

Op de eerste speeldag van de eerste ronde uit het heren bekertoernooi stonden dinsdagavond de eerste negen wedstrijden op het programma. In Beek stonden twee eredivisie ploegen tegenover elkaar: Smezo BFC tegen Herpertz Bevo 2. .

De ploeg uit Beek lijkt na een dip, waarin men vijf wedstrijden op rij verloor, weer langzaam boven Jan te komen. Na de winst afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Aalsmeer 2 werd dinsdagavond in het bekertoernooi Bevo 2, na een 14-10 ruststand, met 24-21 verslagen. Daarmee speelt BFC in december ook nog mee in de tweede ronde.

De twee eerste divisie ploegen wisten hun rug recht te houden al had Olympia het moeilijk bij Saturnus Bladel. De ploeg uit Oss won bij de eerste klasseer met 32-36. Het kan een opsteker zijn voor Olympia dat de laatste weken in de hoek zit waar de klappen vallen.

FIQAS Aalsmeer 3 had het in de eerste helft lastig tegen Hellas 2 dat uitkomt in de tweede divisie. Maar na de 13-14 ruststand kon Aalsmeer in de tweede helft het verschil maken en zich plaatsen voor de tweede ronde, na de 21-28 overwining.

Van de drie tweede divisie-ploegen wist alleen Ha-Stu uit Nijmegen zich te plaatsen voor de tweede ronde. Nadat de Nijmeegse studenten in de eerste ronde Artemis 1 hadden verslagen moest dinsdagavond ook hoofdklasser Arrtemis 2 er aan geloven. Ha-Stu won eenvoudig met 17-36.

E&O 2 en Houten 2 redden het niet. E&O verloor na een bijzonder matige eerste helft (14-5 ruststand) met 24-22 van hoofdklasser Kwiek Hoogeveen. In de tweede helft kwam E&O sterk terug en werd het nog bijzonder spannend. Maar Kwiek hield ondanks dat de ploeg met de rug tegen de muur stond het hoofd koel. 

De handballers van Houten 2 verloren hun eerste ronde-wedstrijd bij hoofdklasser UGHV in Ulft met 33-30.

Daarnaast wisten de hoofdklassers Eemland 2 en Volendam 3 zich ook te plaatsen voor de tweede ronde. Eemland 2 versloeg Celeritas, na een 27-24 (11-11). Volendam 3 won van Tonegido met 30-22 (12-10).

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van woensdag wanneer de volgende vijf wedstrijden gespeeld gaan worden.

 

  

Deel dit bericht