Uitslagen heren bekertoenooi van donderdagavond

Donderdagavond werden de laatste zeven wedstrijd uit de voorronde van het bekertoernooi gespeeld. Daarbij kwamen twee eredivisie ploegen in actie.

In Purmerend speelde Aristos tegen Vido en  zegevierde met 28-26. Ondanks het kleine verschil liet Maarten Roestenburg weten dat het een makkelijke wedstrijd en ook een leuke wedstrijd  was. Ik had wat geschoven met spelers en een aantal spelers wat rust gegeven.

Het tweede team van Aristos dat uitkomt in de hoofdklasse versloeg eerste divisionist US Amsterdam met 32-24. US coach Joost Schutte vond dat Aristos slim gebruik had gemaakt van de 10-wedstrijden regel door het tweede team te versteken met een aantal eerste team spelers. “Wij eindigde de wedstrijd wel sterk maar waren veder kansloos”, aldus Schutte

HARO Rotterdam maakte pas in de tweede helft het verschil met hoofdklasser Quintus 3.  na een 12-13 ruststand zegevierde de Rotterdammers met 25-32. Na rust kwam Quintus eerst nog op gelijke hoogte bij 13-13 en 14-14 maar vervolgens sloeg HARO een eerste gaatje naar 14-18 waarna het stabiliseerde tot 17-20 en HARO de voorspong kon uitdiepen naar 17-25 ging en was de wedstrijd gelopen.

Eerste divisionist HAVAS sneuvelde in de voorronde tegen Hoofdklasser Zaanstreek. Na ene 19-19 ruststand eindigde de wedstrijd in een 36-35 overwinning voor de Noord Hollanders. “Voor ons was het een drama vanavond”, vertelde coach Theo van de Berg. Wel weer een leuke discussie over het spelen met hars, maar daar wil ik het echte niet aan wijden want het was gewoon een slechte avond van ons”.

In he Zuid-Hollandse Den Hoorn stonde de twee eerste divisieploegen DIOS en Hercules tegenover elkaar. Na een 13-13 ruststand zegevierde DIOS met 27-23. Een overwinning die de thuisploeg behaalde door de hele wedstrijd als collectief te zijn blijven spelen. Topschutter werd Mark van Vliet met zeven treffers.

Coach Kaci van EHC vond dat zijn ploeg op een paar missers na in de eerste helft goed spel heeft laten zien waarna in de tweede helft de verdediging wat af zwakte. “Ik heb wel iedereen kunnen laten spelen. Natuurlijk wel jammer dat we verloren hebben maar ik ben over het geheel genomen niet ontevreden”. Ook deelde hij een compliment uit naar de scheidsrechters. “Die hebben het op een paar schoonheidsfoutjes het fantastisch gedaan”.

Het duel tussen de twee hoofdklasser VVW en De Blinkert werd een overwinning voor VWW