Uitslagen heren bekertoernooi van dinsdagavond

Deze week staat bij de heren de voorronde van het bekertoernooi op het programma. 48 ploegen strijden deze week voor een plekje in de eerste ronde. 11 wedstrijden stonden er dinsdagavond op het programma. Een wedstrijd is afgelopen week al gespeeld.

Een verrassing viel er bij de heren dinsdagavond te noteren. Tonegido Hippolytushoef, dat de competitie in de hoofdklasse D goed is begonnen met twee zeges. Dinsdagavond wachtte Kras Volendqam 2.  Tonegidio staat wel bekend als een cupfigter. Twee jaar geleden bereikte mennog  de kwartfinale door Tachos destijds in de achtstefinale te verslaan. Volendam was gewaarschuwd maar wist na een 11-13 ruststandzich niet te plaatsten voor de volgende ronden na de 24-23 nerderlaag

In de eerste helft, die gelijk op ging, profiteerde Volendam vooral van het hoge tempo en kon het in de slotfase het verschil maken. In de tweede helft nam de thuisploeg het, mede door een betere dekking, toch over van de Volendamse talenten en liepen uit naar een drie punten voorsprong: 22-19 met nog vijf minuten te spelen. Volendam perste er nog wel een slotoffensief uit waarbij men terugkwam tot 22-21 maar nadat de thuisploeg de 23-21 had gescoord was het beslecht en bleven de gasten steken op een doelpunt verschil.  Het derde team van Volendam had daarentegen thuis geen problemen met de heren van VZV 32-28.

Ook de beide teams van FIQAS Aalsmeer wisten zich te plaatsten voor de eerste ronde. Aalsmeer 3 win eenvoudig met 32-23 bij Hercules en Aalsmeer 2 had vorige week geen moeite bij hoofdklasser Vido (15-34). Ook de eredivisionisten Houten en Handbal Venlo wisten zich te plaatsten voor de eerste ronde. Stipt Payroll Houten deed dat eenvoudig met een 21-36 overwinning bij EHC. Cabooter Groep Handbal Venlo verging het minder makkelijk bij Zwart Wit in Oirsbeek. met de hallen over de sloot bereikte de ploeg uit Venlo de eerste ronde: 29-31.