Uitslagen van woensdag eerste ronde Heren Bekercompetitie

Woensdagavond stonden er zes wedstrijden uit het bekertoernooi bij de heren op het programma. Opnieuw sneuvelde er een eerste divisie ploeg. De nummer twee uit de eerste divisie DIOS kon het niet bolwerken bij Hoofdklasser SOS Kwieksport. Na een 11-11 ruststand verloor DIOS met 29-23

Een wedstijd om snel te vergeten was de reactie uit het DIOS kamp, terwijl men bij SOS Kwieksport hartstikke blij was met deze zege. De ploeg uit Den Hoor had in deze wedstrijd een collectieve off-day waardoor er veel technisch fouten werden gemaakt. Toch had DIOS halverwege de tweede helft een kleine voorspong 19-21 op het scorebord staan maar de daaropvolgende  periode van tien minuten werd er niet gescoord. SOS Kwieksport verzuimde. niet om te scoren. De thuisploeg kwam gelijk en ging er over naar een 29-21 tussenstand. Het slot akkoord was voor DIOS maar toen was het kwaad al geschied: Eindstand 29-23.

Eredivisionist Garbooter Group Venlo verzuimde niet tegen Tweede divisionist Rapiditas. NA een gelijkmatige eerste helft, die met een 16-16 stand werd afgesloten trok Handbal Venlo in de tweede helft jet laken naar zich toe. Via een 18-24 tussenstand werd het een ruime 24-37 overwinning in Weert.

Ook Eredivisionist Red Rag Tachos liet zich niet verrassen. De ploeg uit Waalwijk versloeg na een 18-10 ruststand Tweede divisionist Atomium ’61 met 32-21. Daarmee plaatst ook Tachos zich voor de tweede ronde.

Het in de tweede divisie uitkomende Habo’95 was in de tweede helft te sterk voor Vlug en Lenig dat uitkomt in de hoofdklasse. Bij rust stond het nog 11-11 maar in de tweede helft liep de ploeg uit Boekel weg naar de 34-22 eindstand.

Het in de tweede divisie uitkomende Buro Holleman Unitas won woensdagavond de uitwedstrijd in Leeuwarden tegen het tweede team van Cometas dat uitkomt in de hoofdklassen na een 10-14 ruststand met 21-26

De nummers één HVV’70 en twee Oliveo uit de Tweede divisie B, die beide met negen punten op kop gaan, troffen elkaar in de eerste ronde van het Bekertoernooi in Pijnacker. Het werd een spannende wedstrijd waarin het voor de ploeg uit Voorschoten toch lastig was om zonder hars te moeten spelen. desalniettemin trokken de gasten aan het langste eind. Na de 12-15 ruststand plaatste HVV zich met een 24-28 overwinning voor de tweede ronde van het bekertoernooi.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma  van donderdag wanneer de laatste negen wedstrijden gespeeld gaan worden.