Nieuws

Uitzwaaiwedstrijd Heren Oranje U21 op weg naar het EK

Na de prima oefenwedstrijden tegen zowel Duitsland als Frankrijk spelen de de heren handballers van Oranje U21 aanstaande donderdag en vrijdag de laatste twee oefenwedstrijden Zwitserland U21.

Zwitserland is ook een van de deelnemers aan het EK U21 waar de heren van Oranje U21 als eerste Nederlands mannen team voor het eerst in de historie van het NHV aan gaat deelnemen.

Bij het EK gaat Nederland het opnemen tegen Denemarken, Noorwegen en Macedonie. De eerste twee landen plaatsen zich voor het hoofdtoernooi, de nummers drie en vier gaan spelen voor de plaatsten negen tot en met zestien.

Gezien de sterkte van de deelnemende landen is het noodzaak om naast de vele trainingen ook zware oefenwedstrijden te spelen. Natuurlijk zijn Europees Kampioen Duitsland en wereldkampioen Frankrijk van het aller zwaarste kaliber maar is ook Zwitserland een gerenommeerde tegenstander. Drie keer eerder speelde Zwitserland op het EK. In 2004 werd met elfde in 2012 eindigde met op de 8e plaats en twee jaar gelden werd met 12e.

Donderdag speelt Jong Oranje om 18.00 uur in de Indoor Hal in Eindhoven voorafgaand aan de uitzwaaiwedstrijd van de Dames-A ploeg die na het weekend op weg gaat naar Rio en vrijdagmiddag speelt de ploeg van interim bondscoach Monique Tijsterman in de Vijfkamphal in Eindhoven de tweede wedstrijd. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur en de entree is bij deze wedstrijd gratis.

Kom jullie ook ons uitzwaaien?  

Deel dit bericht