Unitas en Ha-stu naar achtste finale bekertoernooi

De handballers van Unitas en Ha-stu, allebei uitkomend in de tweede divisie A, hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de achtste finale van het bekertoernooi.

Unitas versloeg in Enschede eersteklasser Cabazota pas in de slotfase van de wedstrijd. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en tot vijf minuten voor het einde, met een kleine voorsprong voor Unitas op het scorebord, kon het nog beide kanten op vallen. Toch was het uiteindelijk de ploeg uit het Drentse Rolde dat de wedstrijd in de slotfase definitief naar zich toe wist te trekken en met een 19-23 overwinning zich geplaatst heeft voor de achtste finale.

In Ulft leek Ha-stu een gemakkelijke avond tegemoet te gaan als de nummer drie uit de tweede divisie met een 10-18 voorsprong aan de rust kan beginnen tegen hoofdklasser UGHV. Het werd echter een geheel ander verhaal in de tweede helft wanneer de thuisploeg weer helemaal terug weet te komen in de wedstrijd en Hastu er nog een verlenging uit weet te spelen.

Er waren uiteindelijk twee verlengingen nodig om tot een winnaar te komen. Voor de derde keer op rij wist Hastu, zij het deze keer nipt, zich voor de achtste finale van het bekertoernooi te plaatsen wanneer het de wedstrijd met een 35-36 overwinning weet af te sluiten. Lees hier het volledige verslag