Nieuws

United Breda vindt in Maurice van Zielst een nieuwe trainer coach

Doordat de huidige trainer coach, Dion Sillen, vanwege gezondheidsredenen een stap terug moest doen ging de technische staf van Tweede divisionist United Breda naarstig op zoek naar een waardige vervanger.

Ondanks dat in deze fase van de competitie de trainers niet voor het oprapen liggen in men er toch in geslaagd om een goede vervanger te vinden. Het bestuur van United Breda is dan ook trots op het feit dat men Maurice van Zielst heeft n kunnen binnenhalen waarmee men een daadkrachtige trainer voor de damesselectie hebben staan.

Van Zielst was dit seizoen gestart als trainer bij de dames selectie van Gemini uit Zoetermeer, maar zijn verblijf was daar echter maar van korte duur. Daarmee was hij per direct beschikbaar . Deze week heeft hij twee keer met de groep getraind en heeft hij het besluit genomen dat hij deze groep graag onder zijn hoede wilde nemen.

Van Zielst is in het verleden zelf actief geweest als speler. Hij is op 6-jarige leeftijd gaan handballen bij Saturnus ’72  in Ridderkerk. Nadat hij de jeugd had doorlopen bij Saturnus, heeft hij menig jaren op Eerste en eredivisie niveau gespeeld.  Eerste divisie ervaring heeft hij opgedaan bij DWS en bij DES’72 heeft hij eredivisie niveau gehandbald. Bij de laatste club heeft hij nog samen gespeeld met Mohsen Daghrir, die ook vier jaar de ploeg uit Breda onder zijn hoedde had

Bij Saturnus is Van Zielst actief geweest als trainer van de meisjes en jongens C, ook heeft hij hier de herenselectie getraind en gecoacht.  Bij DWS is hij actief geweest als trainer/coach op eerste divisieniveau. De afgelopen jaren was hij ook te vinden bij de talentenontwikkeling van Snelwiek C jeugd en de HARO . Bij al deze werkzaamheden heeft Maurice ook nog tijd gevonden om training te geven aan de Handbalschool Rijnmond waar kinderen van verschillende verenigingen hun talenten extra ontwikkelen. Het jaarlijkse hoogtepunt hiervan is het deelnemen aan de Lundaspelen in Zweden. 

Deel dit bericht