Nieuws

Vanavond 2 kwart finalewedstrijden live uit heren Bekertoernooi

Deze week worden de vier kwartfinalewedstrijden uit het heren bekeretoernooi gespeeld. De zes BENE-League ploegen aangevuld met E&O en Houten vanuit de eredivisie gaan strijden voor vier plaatsten in de halve finale. Nu gaat de echte strijd beginnen om de opvolging van de tweevoudige bekerwinnaar van de afgelopen twee jaar OCI-LIONS, maar misschien komt die er wel niet en pakt LIONS voor het derde seizoen de bekerwinst. Binnen twee maanden zal dat allemaal duidelijk gaan worden want op 25 mei staat de bekerfinale op het programma en daar willen de overgebleven ploegen toch allemaal graag ook staan

Vandaag staan er twee wedstrijden op het programma  Om 20:00 uur treft FIQAS Aalsmeer Oosting E&O en een half uur later begint de wedstrijd tussen JMS Hurry Up  en Targos Bevo HC.

Als de handballers van E&O nog iets moois willen maken van het seizoen dan is de beker de laatste kans. Na de twee play-off wedstrijden tegen Bevo en Hurry Up ziet het er niet zo goed uit voor de ploeg uit Emmen. Het verschil met BENE-League ploegen is voor de ploeg van trainer coach Edwin Kipper toch te groot. Als ze nog iet willen dan zullen ze vanavond in sporthal de Bloemhof beter moeten spelen dan afgelopen zaterdag tegen Hurry Up en een topvorm met passie en strijd moeten tonen willen ze het thuisspelende Aalsmeer de voet dwars zetten. Daarentegen zullen de Noord Hollanders moeten waken voor onderschatting. Vanavond is en blijft het toch een bekerwedstrijd en daarin zijn de omstandigheden toch vaak anders omdat het sowieso een doordeweekse wedstrijd is en het maar om een wedstrijd is waarin het gaat om alles of niks.

Nijpender wordt het voor Hurry Up en Bevo want een van de twee ploegen ziet vanavond een doelstelling in rook opgaan. Hurry Up heeft vanavond als thuisspelende ploeg het voordeel. Terwijl bij Bevo toch een aantal spelers waarschijnlijk vandaag gewoon moeten werken en vanmiddag een lange busreis moeten gaan maken naar Zwartemeer, dat zijn nooit de meest ideale omstandigheden voor een belangrijke wedstrijd. Toch moet Bevo het er mee doen en alles geven wat ze hebben om te proberen de winst naar zich toet te trekken want zaterdag moeten ze opnieuw naar Zwartemeer voor de play-offs. Twee nederlagen kan de ploeg zich niet permitteren want dan lijkt een seizoen waarin men toch al niet uitblinkt een verloren seizoen te gaan worden. 

Voor Hurry Up geld in mindere mate hetzelfde  Bij een nederlaag vanavond vliegen ze wel uit het bekertoernooi maar een nederlaag in de play-off is nog niet desastreus. Probleem voor Martin Vlijm is de blessure gevoeligheid van zijn linkeropbouwer Tomas Bernatavicius en vraagt de coach zich daarbij hard op af op hij er wel alles aan doet om weer zo snel mogelijk fit te worden. “Als je geblesseerd bent dan moet je de hele dag bezig zijn om te herstellen. Als je hier als buitelander komt om te handballen dan moet je er ook alles aan doen om te kunnen spelen. Hij is hier niet op valentie dat heb ook tegen hem gezegd”.

Beide wedstrijden zijn vanavond via Live stream te bekijken

20.00 uur FIQAS Aalsmeer - Oosting E&O

20.30 uur JMS Hurry Up  - Targos Bevo HC

Donderdag 16 maart staan OCI-LIONS -  Kras Volendam en Alphadeur Houten - Koornneef Quintus op het programma.  

Deel dit bericht