Nieuws

Vanavond de twee halve finales van het heren bekertoernooi

Gaan OCI-LIONS en FIQAS Aalsmeer op herhaling, of komt er een geheel ander bekerfinale uit de bus rollen welke op Hemelvaartsdag in Almere gespeeld gaat worden?   

Vandaag staan de twee halve finalewedstrijden uit het heren bekertoernooi op het programma. In Sittard spelen om 20:00 uur OCI-LIONS en Alfadeuren Houten tegen elkaar en op hetzelfde tijdstip starten in Zwartemeer JMS Hurry Up en FIQAS Aalsmeer aan hun halve finale.

Na de loting riep iedereen dat de handballers van LIONS de finale binnen zullen gaan wandelen, maar feit is dat ook deze wedstrijd eerste nog maar eens gespeeld moet worden. Verschillende wedstrijden dit seizoen hebben immers aangetoond dat wanneer de Limburgers denken het rustig aan te kunnen doen hel eens mis wil gaan. Ook voor LIONS geld dat zij vanavond geconcentreerd aan de start moeten staan voor deze confrontatie. Houten en de vertrekkende coach Hans van Dijk willen toch hun huid zo duur mogelijk verkopen en dromen van een stunt tegen de tweevoudige titelverdediger.

LIONS kwam ten koste van Volendam in de halve finale, terwijl Houten verrassend Quintus uitschakelde in de kwart finale  

De wedstrijd tussen OCI-LIONS en Alphadeuren Houten wordt via Live stream uitgezonden 

Waar het er heftiger aan toe zal gaan is in Zwartremeer waar Hurry Up en Aalsmeer elkaar gaan treffen voor de confrontatie in de halve finale van de beker. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen is alweer vier maanden geleden. Op 10 december in Aalsmeer won Aalsmeer met 27-26 In september won Hurry Up thuis met 30-22. Sindsdien is er wel het een en ander verandert bij beide ploegen.

De aanloop naar deze wedstrijd verliep voor Hurry Up niet zo goed. Zaterdag werd er toch met ruime cijfers verloren uit bij Bevo. De vraag is dan ook of Hurry Up zich vanavond weer kan oprichten. Bij Aalsmeer is men na de nederlaag in de eerste play-off wedstrijd uit bij LIONS de zaken wat anders gaan aanpakken en met een goede serie van vijf zeges wist men de halve finale van de landtitel bereiken. Kan Aalsmeer deze lijn vanavond doortrekken is dan de vraag.

Hurry Up haalde de halve finale door Bevo uit te schakelen terwijl Aalsmeer in de kwartfinale E&O versloeg.

De wedstrijd tussen JMS Hurry Up en FIQAS Aalsmeer is te volgen via Live Stream

Deel dit bericht