Vanavond Live: Eerste halve finale Challenge Cup voor Hurry Up

Vanavond om 20:00 uur spelen de handballers van JMS Hurry Up hun eerste halve finalewedstrijd tegen het Protugese Sporting Club du Portugal in in het kader van de Europese Challenge Cup. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Angelslo in Emmen

Twee keer eerder trof de ploeg een Nederlandse tegenstander. In 200 was met veel te strek voor Aalsmeer dat uit met 31-23 verloor maar thuis nog met 30-30 gelijkspeelde. Dertien jaar later stuitte de Portugese ploeg in de tweede ronde van de Challenge Cup op  Volendam. Toen werd thuis voor rust vernietigend uitgehaald en verloor Volendam na een 16-3 ruststand met 30-18. Thuis werd met 32-35 verloren.

Hurry Up is de eerste Nederlandse mannen ploeg die een Europese finale heeft gehaald. Wat dat betreft zal de Club uit Zwartemeer deze primeur altijd met zich mee blijven dragen. Of ze dit nog kunnen uitbouwen naar een finale plaats zal een moeilijk verhaal gaan worden. Sporting CP was in 2110 winnaar van de Challenge Cup door in de finale het Poolse MMTS Kwidzyn te verslaan. Twee jaar gelden miste met nipt de halve finale van de Challenge Cup door in de kwartfinale te verliezen van het Hongaarse Szeged

Dit jaar liep het parcours voor de Portugezen tot de halve finale langs het Italiaanse A.S.D. Romagna Handball, Het Macedinisceh HC Pelister Bitola en het Griekse A.C. Doukas vooal eer men Hurry Up tegen gaat komen.

“Het is heel goed voor de club dat wij de halve finale voor de Challenge Cup gehaald hebben, maar het is ook goed voor het Nederlands mannen handbal in algemeen” vertelt Vlijn in het TV programma FC Noord. “Het genereerd veel media aandacht dat is alleen maar goed maar voor de club en de ploeg is het wel allemaal nieuw maar ook weer een groot avontuur. Mijn spelers moeten er dan ook vooral van genieten want het zal heel moeilijk worden. Deze ploeg behoort vanaf de eerste ronde al tot de favorieten”.

De wedstrijd wordt Zaterdag 22 april, 20.00 uur Live uitgezonden door RTV Drenthe: Hurry Up en Sporting CP, Emmen