Nieuws

Vandaag start achtste finale 40e editie Bekercompetitie Dames

Gaat Dalfsen zichzelf opvolgen of komt er weer een nieuwe winnaar

Na de regionale bekercompetitie waaruit zes regiowinnaars te voorschijn zijn gekomen start vandaag bij de dames de landelijke bekercompetitie. De zes regiowinnaars en de tien eredivisieploegen vormen de zestien ploegen van de achtste finale. In acht wedstrijden wordt deze week bepaald wie zich gaan plaatsen voor de kwartfinale die dan weer tussen 13 en 15 maart gespeeld gaat worden.

Morrenhof Jansen Dalfsen is de bekerwinnaar van afgelopen seizoen 2016-2017. Het was de vijfde bekerzege voor de ploeg uit Overijssel. De vraag dient zich dan meteen aan: kan Dalfsen haar titel verdedigen of komt er weer een andere winnaar van de 40e jubileumeditie van de Nederlandse Handbal bekercompetitie? Komt er weer een finale tussen Dalfsen en VOC of kan Quintus zich mengen in de race om de prijzen. Krijgen we misschien wel een verrassende finalist. Wie zal het zeggen.  Donderdag 10 mei zullen we het gaan zien dan staat de finale op het programma.

De zes regiowinnaars spelen alle zes een thuiswedstrijd in de achtste finale. De wedstrijd tussen Eurobottle Voorwaarts en Vitro Quintus is verplaatst naar 21 februari in verband met het Europacup weekend van Quintus aanstaand weekend.

Vandaag, dinsdag 6 februari, staan er vijf wedstrijden op het programma Daarbij komen drie regiowinnaars in actie. In bekerhandbal is veel mogelijk en zijn er al vaak in de achtste finale eredivisie ploegen gesneuveld tegen lager spelende teams.

De koploper uit de eerste divisie DSVS mag het gaan opnemen tegen VZV, de nummer voorlaatst uit de eredivisie. Voor DSVD zeker een interessante wedstrijd die zeker kansen biedt om een ronde verder te komen, maar ook voor de ploeg om eens af te tasten hoe de krachtsverhoudingen liggen tussen de bovenkant van de eerste divisie en de onderkant van de eredivisie met het oog op een eventuele promotie.

Aalsmeer, de nummer tien uit de eerste divisie, gaat het thuis in de Bloemhof opnemen tegen de nummer vier uit de eredivisie Vlug en Lenig uit Geleen. De kansen voor Aalsmeer om deze ronde te overleven zijn wat dat betreft aanzienlijk kleiner, maar het blijft bekerhandbal dus uitsluiten mag je niets. Wil het bij een topploeg even niet lopen dan kunnen en rare dingen gebeuren. Maar in Geleen hopen ze toch stiekem om weer eens een finale te kunnen spelen. De laatste keer dat dat gebeurde is al weer tien jaar geleden. in 2008 was Quintus te sterk.

De handbalsters van Quintus 2, de nummer drie van de eerste divisie spelen vanavond thuis tegen de titelverdediger Dalfsen en momenteel de nummer twee van de eredivisie. Voor de Heulse talentenploeg een mooie ervaring maar een overwinning lijkt er niet in te zitten tegen Dalfsen dat steeds beter in vorm komt dit seizoen.

Bij twee wedstrijden vandaag staan twee eredivisieploegen tegenover elkaar. In Nibbixwoud treffen SEW en Borhave elkaar. In competitieverband stonden beide teams al twee keer tegenover elkaar. Beide keren won Borhave: 28-31 werd het in Nibbixwoud, twee weken geleden werd het 31-24 in Borne. Het zijn de nummer zes en zeven van de eredivisie maar het verschil in punten is aanzienlijk (zeven punten). Toch is dit een bekerwedstrijd waarin de dertigvoudige finalist en zesvoudige bekerwinnaar SEW graag weer eens wil scoren. De laatste finale was drie jaar geleden tegen Dalfsen. De laatste keer dat er gewonnen werd is zeven jaar geleden. Borhave is rijkelijk nieuw aan de top en heeft nog palmares maar dat is waar de club wel graag aan wil werken.

In Venlo treffen de twee eredivisieploegen HandbaL Venlo en E&O elkaar. Ook deze twee ploegen troffen elkaar al in de competitie twee keer en twee keer won Handbal Venlo: 23-30 werd het in Emmen aan het begin van het seizoen en 26-18 twee weken geleden in Venlo. Uit voor E&O wordt het lastig zeker op een doordeweekse dag. Desondanks moet men bij Handbal Venlo waken voor onderschatting van de tegenstander de laatste weken begint men zich steeds beter te weren dus zit een ongelukje in een klein hoekje.

19:30 uur Cabooter Group HandbaL Venlo  - E&O

19:45 uur ACMAA DSVD  - Maedilon VZV

19:45 uur FIQAS Aalsmeer - Geonius  V&L

20:00 uur Westfriesland SEW - Borhave

20:30 uur Virto Quintus  2 - Morrenhof Jansen Dalfsen 

Alle uitslagen en het volledige bekeroprogramma: Kijk hier verder

Deel dit bericht