Verdienstelijk Europees resultaat voor VZV ondanks nederlaag

Ondanks de nederlaag hebben de handbalsters van Maedilon VZV in hun eerste Europese wedstrijd ooit een verdienstelijk resultaat neergezet. Tegen de koploper uit de Spaanse competitie, Roscasa Gran Canaria AEC, en twee jaar geleden nog de winnaar van de Europese Challenge Cup, verloor de ploeg uit het Noord-Hollandse ’t Veld, na een 10-17 ruststand, met 26-32 de eerste confrontatie in de derde ronde van de Challenge Cup.

Het zullen de zenuwen wel geweest zijn aan het begin van de wedstrijd en het ontzag voor de tegenstander, want in de eerste twintig minuten leek de ploeg uit Gran Canaria op een ruime overwinning af te stevenen. De een na de andere bal werd gemist door de VZV met als gevolg dat het via 1-5 (9’) naar een 3-10 tussenstand ging na 19 minuten. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf  kwam de thuisploeg, die voor deze wedstrijd moest uitwijken naar Alkmaar, wat beter in de wedstrijd en wist men het doel ook wat makkelijker te vinden. Dit resulteerde na een geklijkopgaande laatste fase in een 10-17 ruststand.

In de tweede helft was Roscasa dat in eerste instantie uitliep naar een voorsprong van negen doelpunten: 11-20. Vervolgens stabiliseerde de wedstrijd zich waarna VZV bij 16-24, met vijf doelpunten op rij, mede ook door een aantal missers van de Spaanse ploeg, terug in de wedstrijd kon komen.  Florance Kos maakte er 21-24 van, met nog tien minuten te spelen.

Het Spaanse  kanon Miranda  Lussin, topscorer van de wedstrijd met 14 doelpunten uit 17 kansen, velde de Noord-Hollandse ploeg uiteindelijk in de slotfase. Zij was met zeven doelpunten in de laatste tien minuten degene die VZV uiteindelijk klein kreeg. Via 24-28 ging het naar de 26-32 eindstand.

Volgende week zondag staat op Gran Canaria de return op het programma.

Scores: Lotte Houtenbos 7, Lisanne Kolken 6, Albertine Abube 5, Florance Kos 3, Lidsey Perre 1, Maud Kruijer 1, Roos Pannekeet 1, Melissa Wilmsen 1 Romy Zegerink 1.