Nieuws

Verrassend verlies Oranje in Turkije

Door Frits Feuler – De Nederlandse mannen handbalploeg heeft in de kwalificatie voor het WK 2019, in Denemarken en Duitsland, de eerste nederlaag geleden. De ploeg van de IJslandse bondscoach Erlingur Richardsson verloor in en tegen Turkije, in de Hasan Dagi Spor Salonu Arena voor 2500 toeschouwers, met 30-27.

Door die toch wel verrassende nederlaag verspeelt Oranje in een klap de goede uitgangspositie die het had ingenomen in de groep na twee gewonnen duels. Zeges op Griekenland (29-20) en België (26-25) gaven Oranje het gevoel dat er in het Turkse Aksaray Merkez wel iets te rapen viel in de eerste van twee ontmoetingen. Zondag immers al is de return in Sittard.

Halverwege leidden de gasten nog met 16-14. Maar na de Turkse thee werd de thuisploeg beetje bij beetje sterker om in de slotminuten het uiteindelijke verschil te maken. In die slotfase liet Oranje een viertal mogelijkheden onbenut om de achterstand van twee, drie treffers te reduceren. 

Luc Steins en Bobby Schagen scoorden ieder vijfmaal voor Oranje. Jasper Adams, Joris Baart, Toon Leenders en Iso Sluijters kwamen tot elk drie treffers. Ephrahim Jerry, Tim Remer en Jefffrey Boomhouwer drukten de bal tweemaal tegen het netje. Robin Janssen, Evert Kooijman, Kai en Jorn Smits en Ivo Steins scoorden niet. Gerrie Eijlers en Bart Ravenbergen waren de doelmannen. 

Bij Turkije was Döne topscorer met elf treffers. 

Deel dit bericht