Nieuws

Verwachtingen hoog bij speelsters met Helle Thomsen aan het roer

Vandaag maakte het Nederlands Handbal Verbond bekend dat bondscoach Helle Thomsen haar contract bij het Nederlands dames handbalteam met twee jaar, tot en met het EK van 2018 in Frankrijk heeft verlengt. Thomsen tekende eind september een contract tot en met het EK in Zweden waarna beide partijen zouden bekijken of ze verder met elkaar in zee wilde gaan.

Al snel bleek dat de samenwerking van beide kanten goed beviel al had Thomsen na het EK toch even haar bedenkingen of ze wel veder wilde gaan nadat Nederland op een haar na de Europese titel had gemist. De tweede plaats en de zilveren medaille waren voor haar moeilijk te accepteren. Het had ook bij Thomsen even tijd nodig om in te dalen en het behaalde resultaat te accepteren.

www.handbalstartpunt peilde de stemming over de contractverlenging bij een aantal speelsters van Oranje die allemaal positief gestemd waren

Rechterhoekspeelsters bij het Duitse SG BBM Bietigheim Angela Malestein vond het niet echt een verrassing dat Thomsen bondscoach blijft. “Ik denk dat ze het goed heeft gedaan en hoe langer je met elkaar samenwerkt hoe beter je elkaar ook leert kennen en dat betaald zich dan hopelijk in de toekomst uit in goede resultaten. Ik denk ook dat het voor iedereen wel duidelijk is wat wij willen als team”, aldus Malestein die verwacht dat het Nederlands team bij de wereldtop blijft. “Als ik zie hoe iedereen het bij zijn club doet ben ik trots op de meiden. en heb ik veel zin, om in maart weer met elkaar te trainen en spelen”.

Of ik tevreden ben dat Helle bij de ploeg blijft …. “Jazeker “ vertelt Yvette Broch, de cirkelspeelster van het Hongaarse Györi KC die deze week haar contract met de club voor drie jaar heeft verlengt. “Ze past heeft goed bij ons team en ik heb veel vertrouwen in haar manier van werken” aldus Broch. “Met Helle aan het roer gaan het zeker hele mooie jaren worden, Ik heb er zin in! “  

Ook Kelly Dulfer de jongste telg uit de Oranje selectie en spelend als opbouwsters bij het Duitse Vfl Oldenburg en in Oranje vooral beroemd om haar geweldige verdedigende kwaliteiten laat weten ook tevreden te zijn dat Hella langer blijft. “We hebben een goed EK gespeeld met Helle en ik denk at we samen meer kunnen bereiken de komende jaren”, Aldus Dulfer, die ook verwacht de ze de komende jaren aan de top mee kunnen blijven spelen. “Ik hoop dat we met Helle de laatste stappen kunnen zetten naar een gouden medaille”  

 

 

 

  

Deel dit bericht