Nieuws

VfL Gummersbach ontslaat trainer Dirk Beuchler

Door Frits Feuler –Na de 29-24 nederlaag in het uitduel tegen GWD Minden heeft het bestuur van VfL Gummersbach trainer Dirk Beuchler van zijn taken bij de eerste ploeg ontheven. Denis Bahtijarevic, de huidige trainer van de U23-ploeg en in de laatste maanden van het vorige seizoen nog assistent-trainer van interim-coach Sead Hasanedfendic, neemt de positie van Beuchler met onmiddellijke ingang over.

In de bekercompetitie werd Gummersbach al in de voorronde uitgeschakeld. Na elf competitieduels bezet de ploeg de zeventiende en voorlaatste plek in de Bundesliga, met vier punten. Een absoluut diepterecord.  De komende drie duels – 9 november thuis tegen nummer 15 Hüttenberg (5 punten), 19 november op bezoek bij rode lantaarndrager Lübbecke (2 punten) en 23 november thuis tegen nummer 7 THW Kiel (13 punten) - zijn daardoor plotseling van enorm belang geworden.

Technisch directeur Christoph Schindler, vorig jaar nog aanvoerder van de ploeg, zegt over het ontslag van Beuchler: “De sportieve situatie en het gebrek aan een ontbrekende sportieve ontwikkeling van het team hebben ons tot deze stap gedwongen. We zijn ervan overtuigd dat we met Denis Bahtijarevic een trainer voor het team kunnen zetten die de ploeg door ontwikkelt om vroegtijdig klassenbehoud veilig te stellen. Denis heeft reeds als speler, assistent-trainer en trainer van diverse jeugdteams heel goed werk geleverd. Daarom verdient hij nu de kans om met ons profteam die vastgelegde sportieve doelen te bereiken.”

Directeur Peter Schönberger wil Dirk Beuchler uitdrukkelijk bedanken voor zijn werk in de afgelopen vier maanden bij VfL Gummersbach. “Hij heeft de ploeg in een ombouwfase overgenomen, waarbij hij ook te maken kreeg met talloze blessures binnen de groep.“

De scheidend trainer heeft een redelijke palmares als speler en trainer. Hij speelde o.a. voor SG Wallau-Massenheim, werd in ’92 en ’93 Duits kampioen, EHF-Cup-winnaar in 1992 en Duits bekerwinnaar in ’93 en ’94. Met TuS Nettelstedt won hij de Euro-City-Cup in ’97 en ’98. Daarna, in 2002, Spaans kampioen met SDC Antonio en verliezend CL-finalist in 2003. In 2004 won hij met die Spaanse club ook de Europacup voor bekerwinnaars. 

Als trainer was hij sinds 2009 actief voor o.a. Post Schwerin, Lemgo, TuS Nettelstedt en JSG NSM Nettelstedt alvorens hij in de zomer van 2017 overstapte naar Gummersbach.

Simon Ernst, Duits international, heeft dit seizoen vanwege een operatie nog geen minuut gespeeld en wordt pas in januari weer op de speelvloer verwacht. Intussen heeft Ernst wel een handtekening gezet onder een nieuw contract bij Füchse Berlin, met ingang van het komende seizoen.

Mark Bult verliet Gummersbach in januari voor SG Flensburg Handewitt waar hij inmiddels assistent-coach is van Maik Machulla. De Fransman Alix Kévynn Nyokas (31) zette vorig seizoen, na veel blessureleed, een punt achter zijn carrière. International Julius Kühn verkaste deze zomer naar MT Melsungen. Andreas Schröder vertrok naar Erlangen, Andreas Heyme vond onderdak bij Amicitia Zürich en Evgni Pevnov trok naar Hannover-Burgdorf.  

Nieuwe transfers dienden zich ook aan, maar die konden de hoog gespannen verwachtingen in het Bergische Land nog niet waar maken: de Chileen Erwin Feuchtmann (West Wien),  de Oostenrijker Maximilian Hermann en Morritz Preuss (beiden Bergischer HC), de Noor Eirik Köpp (Haslum), de Kroaat Marko Matic (FC Porto), de Oekraïner Stanislav Zhukov (Zaporozhye) en Marvin Sommer (Leipzig).

Het verloop binnen de ploeg die begin deze eeuw met name in de Lanxess Arena in Keulen jarenlang triomfen vierde, is de laatste seizoenen opvallend hoog. De eigen handbalacademie staat bekend om haar goede werk, talenten komen elk jaar voorzichtig bovendrijven. Maar meteen rijp voor het zware werk in de hoogste klasse zijn deze youngsters dan nog niet.

Personalia Denis Bahtijarevic:

Geboren: 12.07.1971 in Jajce, voormalig Joegoslavië; heeft de Bosnische en Zweedse nationaliteit.

Loopbaan als speler:

1991-1999 IF Guif (Zweden)

1999-2001 TuS Nettelstedt

2001-2004 BM Granollers (Spanje)

2004-2005 Lavadores Vigo (Spanje)

2005-2006 VfL Gummersbach

2006-2009 IFK Trelleborg (Zweden)

Loopbaan als trainer:

2009-2010 IFK Trelleborg (Zweden)

Sinds 2012 bij VfL Gummersbach als trainer A-jeugd en U23-trainer 

Deel dit bericht