Videotechnologie beslist over laatste twee seconden Slovenië vs. Duitsland

Duitsland pakt alsnog een punt tegen Slovenië

Na een dramatische eerste helft hebben de Duitse handballers, na een 10-15 achterstand bij rust, de tweede EK-wedstrijd tegen Slovenië met 25-25 gelijkgespeeld. Een gelijkspel dat pas tot stand kwam nadat de scheidsrechters minutenlang de video bekeken van de laatste seconden van de wedstrijd nadat Slovenië zes seconden voor tijd op een 25-24 voorsprong was gekomen.

Bij 20-21,na vijftig minuten, kwam Duitsland voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong maar de Slovenen, derde bij het WK van 2017 in Parijs, hielden hun zenuwen in bedwang en kwamen vijf minuten voor het einde weer op voorsprong: 23-21. Duitsland maakte steeds de gelijkmaker en leek met een punt genoegen te moeten nemen als Paul Drux, met nog twaalf seconden te spelen, de 24-24 gelijkmaker scoort. Een snelle middenuit van Slovenië verraste Duitsland én doelman Silvio Heinevetter. Met nog zes seconden op de klok scoort Blaz Janc alsnog de winnende treffer voor Slovenië, althans zo leek het even.

De Duitse doelman Silvio Heinevetter protesteert heftig na afloop van de wedstrijd waarop de scheidrechters uiteindelijk de videotechnologie besluiten te raadplegen. Zij bekijken minuten lang de de laatste seconden van de wedstrijd.

Ze hadden er bijna vijf minuten voor nodig om tot hun oordeel te komen. Uiteindelijk bleek Slovenië, met nog twee seconden op de klok, de snelle middenuit van Duitsland te hebben geblokkeerd. Twee spelers hadden geen drie meter afstand genomen bij de  Duitse middenuit en stonden nog in de middencirkel.  Voor dat vergrijp besloten de scheidsrechters om de Sloveen Blagotinsek een directe rode kaar voor te schotelen wat dan ook automatisch betekent dat Duitsland nog een zevenmeter mocht nemen. Tobias Reichman liet deze buitenkans niet liggen en scoorde ver na het einde van de wedstrijd alsnog de gelijkmaker: 25-25.