Visé plaatst zich na winst op Tongeren voor Belgische bekerfinale

De handballers HC Visé BM hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de Belgische bekerfinale. De ploeg van trainer-coach Predrag Dosen had daarvoor wel verlengingen nodig tegen Callant Tongeren. Na een 10-12 ruststand eindigde de wedstrijd, na de reguliere speeltijd, in een 21-21 gelijkspel.

In de reguliere wedstrijd waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd, al was het Visé dat bijna de gehele wedstrijd aan de leiding heeft gestaan. In de tweede helft leek het duel te kantelen als Tongeren de 10-12 ruststand omzet in een 13-12 (38’) voorsprong. Visé reageerde meteen en ging weer naar 13-15. Tongeren kon aanhaken, kwam weer een aantal keren op gelijke hoogte en wist via Devisch tien seconden voor het einde van de reguliere speeltijd uit een zevenmeter de verlengingen af te dwingen: 21-21.

In de eerste verlenging bleek al snel dat bij Tongeren het beste er af was. Visé liep in de eerste vijf minuten al weg naar 21-24 en gaf Tongeren in het tweede deel van die extra tijd geen enkele kans meer. Met de 22-27 overwinning plaatst Vise zich voor de bekerfinale.

De tweede halve finale staat donderdag om 20:15 uur op het programma in Neerpelt en gaat tussen Sporting Nelo en Initia Hasselt.