Nieuws

V&L speelster Diana Terwint stapt over naar Hasselt

De Belgische club Hubo Initia Hasselt heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met de Nederlandse Diana Terwint uit het Limburgse Geleen. De 25-jarige opbouwster speelde tot afgelopen seizoen in de hoofdmacht van het Geleensse V&L maar is aan het einde van het vorige seizoen gestopt in verband met het afronden van haar studie. Ze heeft nog wel getwijfeld om weer bij V&L mee te gaan trainen maar heeft toch gekozen om het komende half jaar bij Hasselt te gaan spelen.

De Belgische kampioen van 2015 en 2016 en vicekampioen van 2017 kan wel wat extra schotkracht gebruiken. Momenteel staat Hasselt op de vierde plaats in de Belgische eerste nationale. Er werd er inmiddels van de top drie Sint Truiden, Femina Visé en Bocholt verloren. Met nog vier wedstrijden  te spelen, met onder andere  nog twee thuiswedstrijden tegen Sint Truiden en Visé, moet men een plek bij de beste vier veilig stellen.

Hasselt is momenteel sterk afhankelijk van de Nederlandse inbreng. In de top tien van de topscorerslijst staan drie Nederlandse speelsters: Bo Limpens, (56) Linda Vallen (47) en Linda Greven (43). Alle drie ook afkomstig van V&L. Met de komst van Diana Terwint krijgt men er een vierde Nederlandse topschutter bij.  

Deel dit bericht