Nieuws

VOC Amsterdam redt het niet tegen ZRK Medicinar

Ook in de tweede wedstrijd  van de eerste ronde in de EHF-Cup moesten de handbalsters van Succes Schoonmaak VOC Amsterdam genoegen nemen met een nipte nederlaag tegen het Servische ZRK Medicinar. Net als in de eerste wedstrijd op vrijdagavond was het een wedstrijd die weinig krachtsverschil kende. Overigens mocht Maike Bouwer ondanks haar directe rode kaart in de eerste wedstrijd ook aan de twee wedstrijd beginnen. De opbouwster nam meteen haar revanche door het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Na de 18-17 ruststand verloor VOC ook de tweede wedstrijd met een doelpunt verschil: 28-29 Daarmee is de Nederlandse kampioen in Europees verband in de eerste ronde uitgeschakeld met een totaalscore van 63-61.

Bedolven onder de complimenten verlaat VOC na een ronde Europa. “We hebben helaas weer met één doelpunt verschil verloren van een veel ervarener ploeg” aldus coach Ricardo Clarijs, die aangeeft dat zij wel duidelijk het voordeel van twee keer thuisspelen hadden.  

“WIj zijn wel overladen met complimenten. Over het Nederlandse spel dat wij spelen op tempo en met zo veel snelheid. Ze waren vooral onder de  indruk dat wij zo snel konden schakelen met zoveel jonge speelsters en zien dan ook veel potentie in onze ploeg. Medicinar is een daarentegen een ploeg die veel meer op ervaring speelt. Voor ons helaas geen tweede ronde maar deze ervaring is wel goed voor onze ontwikkeling, We hebben vandaag weer beter gespeeld dan gisteren”, zo eindigt de trainer van VOC Amsterdam.

Scores Dione Housheer 9, Bo van Wetering 6, Rachel de Haze 5, Zoë Sprengers 3, Britt van der Baan 2, Lynn Molenaar 1, Kelsey van der Els 1, Maike Bouwer 1.

Deel dit bericht