VOC en Dalfsen gaan voor de vijfdemaal strijden om de schaal

De twee finalisten die dit jaar gaan strijden om de landstitel zijn bekend. Net als de afgelopen vier jaar gaat de finale ook dit jaar weer voor de vijfde keer op rij tussen Succes schoonmaak VOC Amsterdam en Sercodak Dalfsen.

Dalfsen won zaterdagavond de beslissende wedstrijd tegen Vitro Quintus. Vanzelf ging dat niet. de Heulse ploeg streed voor haar laatste minieme kans voor een plek in de finale maar na een 14-15 ruststand won Dalfsen met 30-24

Dalfsen stond de gehele eerste helft op achterstand. Bij 7-12 bedroeg deze maximaal vijf doelpunten, Dalfsen kwam terug naar 10-12 maar bleef in de eerste helft steken op een doelpunt, gerust werd er bij een 14-15 stand. In de tweede helft werd het meteen 15-15 maar Quintus liep weer uit naar 15-17. Dalfsen stroopte de mauwen maar eens op en liep via 17-17 en 17-18 door naar de eerste voorsprong van de wedstrijd bij 19-18. De regerend landskampioen pakte meteen de koe bij horens en liep door naar 27-19 en daarmee was de wedstrijd gespeeld en het pleit geslecht. Uiteindelijk zegevierde Dalfsen met 30-24 en plaats het zich voor het zesde keer op rij voor de finale om de landstitel. Bij de eerste landstitel die men pakte in 2011 was er geen best of three, maar was de winnaar van de reguliere comptitie ook meteen de landskampioen.

Ook VOC Amsterdam plaatste zich zaterdagavond definitief voor de best of three. In eigen huis werd onder leiding van interim trainer Ricardo Clarijs Handbal Venlo na een 15-10 ruststand met 36-24 verslagen. Ook VOC kende geen flitsende start maar kon de 5-4 achterstand snel ombuigen en via 7-7 weg lopen naar de 15-10 ruststand.  In de tweede helft werd de marge tussen beide alleen maar verder vergroot.

Voor de Amsterdamse ploeg wordt het de vijfde best of three op rij tegen Dalfsen