VOC wint topper in en tegen Dalfsen

Landskampioen Succes schoonmaak VOC heeft zaterdagavond de topper in de eredivisie tegen vicekampioen Morrenhof Jansen Dalfsen na een 14-17 ruststand met 28-31 gewonnen.

Het was voor de thuisploeg vanaf het begin achter de feiten aan lopen als VOC opent met een 0-2 score. Dalfsen kon weer snel gelijkmaken maar opnieuw liep VOC uit naar twee punten voorsprong. Bij 4-4 en 5-5  kon Dalfsen nog twee keert gelijk komen maar daarna was het constant achtervolgen voor de ploeg van Monique Tijsterman als VOC voor het eerst een gaatje weet te slaan van drie doelpunten 6-9.

De Amsterdamse ploeg speelde veel agressiever en leek dan ook veel meer gebrand op de overwinning. Daarnaast was men bij de afronding over het algemeen secuurder dan de thuisploeg waardoor VOC in de loop van de eerste helft het verschil al op vier doelpunten kon brengen: 9-13 (23’)  Gerust werd er bij een 14-17 tussenstand.

In de tweede helft mocht Dalfsen de score openen (15-17). Het was echter geen opmaat om de jacht in te zetten op VOC. Integendeel, de Amsterdamse ploeg vergrootte de marge binnen zes minuten naar zes doelpunten (16-22). Bij een tijdstraf van Dominique Koppe kon Dalfsen terugkomen naar 19-23 maar eenmaal weer compleet werd het verschil weer meteen zes doelpunten: 19-25. Bij 20-25 na 43 minuten stokte de score aan beide kanten.

Zeven minuten later was het Dalfsen dat weer voor het eerste scoorde en er meteen ook een tweede treffer achteraan prikte : 22-25. Voor VOC  duurde het negen minuten voordat men weer het net weer kon vinden:  22-26. Maar het leek erop dat Dalfsen er weer een wedstrijd van ging maken als het verschil teruggebracht wordt naar 24-26. Dichterbij laat de landskampioen Dalfsen niet komen. De Amsterdamse ploeg weet weer uit te lopen naar 25-30 en daarmee is de wedstrijd, met nog minder dan drie minuten te spelen, gelopen. Uiteindelijk  neemt de ploeg van trainer-coach Ricardo Clarijs zege mee naar Amsterdam:  28-31.

Vlug en Lenig

Volgende week wacht dan opnieuw een topwedstrijd in Amsterdam. Dan komt V&L naar de hoofdstad dat op doelsaldo de koploper is in de eredivisie. Beide ploegen hebben de volle winst behaald uit de eerste vier wedstrijden. De ploeg uit Geleen was zaterdagavond veel te sterk voor VZV dat na een 15-6 ruststand met 33-23 werd verslagen.

Na een uitstekende eerste helft wisselde coach Richard Curfs in de tweede helft veelvuldig door waardoor het spel van Vlugubere en Lenig er niet beter op werd. Maar de coach vond dit bij uitstek een mooie gelegenheid  om de jonge talenten ook een kans te geven