Volendam pakt een derde finalewedstrijd

De handballers van Kras Volendam hebben er zondagmiddag in de best of three om de landstitel een derde wedstrijd uit weten te slepen. De ploeg van Trainer coach Piotr Konitz won in eigen huis na een wedstrijd waarin op het scherpst van de snede werd gespeel na een ruststand van 12-11 met 23-22

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd had LIONS totaal geen grip op de tegenstander. Kon daardoor het eigen spel niet spelen en stond in wat het sterkste punt van de Limburgers moet zijn de dekking niet sterk. Ook doelman Luuk Hoiting kon zich daardoor niet onderscheiden. Het gevolg was dat de ploeg van Mark Schmetz te veel fouten maakte of zich vast liep in de Volendamse defensie

Het was juist Volendam dat dekking op orde had en zich daarbij vooral oriënteerde op de stootkracht van schutter Joris Baart door van Léon Van Schie die op tijd uitstapte. Daarnaast speelde Dennis Schelkens vooral in de tweede helft zondagmiddag een cruciale rol in he doel bij de Noord Hollanders.

De thuisploeg opende strek en kon uitlopen na een 3-1 voorsprong in de zevende minuut die halverwege de eerste helft was uitgebouwd naar een verschil van vier doelpunten. Bij 10-4 pakte de coach van LIONS Mark Schmetz een time out. “Ze proberen ons uit de wedstrijd te slaan” gaf aan zijn spelers aan. Hij maande zijn ploeg dan ook aan om rustig te blijven en uit de duels te blijven.

Hoewel Volendam daarna nog kon uitlopen naar een 12-5  tussenstand na 20 minuten kwam er daarna toch een ommekeer in het spel van de Limburgers en dat betaalde zich daarna fors uit. Met Thijs van Leeuwen in het doel die met een aantal stops zijn ploeg in de gelegenheid stelde om terug in de wedstrijd te komen naar 12-8. Volendam raakte nu het spoor bijster, met drie tijdstraffen in de laatste vijf minuten zorgde zij ervoor dat LIONs via de 12-11 ruststand direct na de pauze op gelijke hoogte kon komen als Jerry na zes seconden al de 12-12 scoort.

Dan loopt LIONS aanvoerder Ivo Stein in korte tijd tegen een twee tijdstraffen aan. In de tweede en zevende minuut moet de hij tweeminuten brommen en ziet in die fase dat Volendam weer kan uitlopen naar 17-13. Daarmee kan LIONS weer helemaal opnieuw beginnen en moet het weer in de achtervolging. Nu stuit men op een sterk spelende doelman Schellekens die met vier stops op rij, waaronder een zeven meter, LIONS van het scoren weet af te houden

Wanneer de Limburgers daarna toch op 18-16 komen is het dan ook vooral de doelman van Volendam die kan voorkomen dat LIONS weer de aansluitingstreffer kan scoren. Telkens als de Limburgers daarvoor de gelegenheid krijgen staat hij op zijn plaats en weet de ploeg van Piotr Konitz daarna het gaatje toch weer op drie te krijgen. Bloedstollend is het als de laatste tien minuten in gaan. Twee keer van Leeuwen een twee keer Schellekens zorgen er voor dat er bijna vier minuten niet gescoord word maar Beemstenboer maakt in de 53e minuut de 21-18 Waarop Stavast reageerde met de 21-19.

Volendam coach Piotr Konitz  reageert dan met een time-out maar ziet daarna Beemstenboer missen en vervolgens Stavast met zijn achtste doelpunt de aansluitingstreffer scoren. Het blijft dan om en om gaan: 22-20 door Beemstenboer waarna Stavast en Hinskens beide uit een zeven meter scoren.

Als Jordy Baijens met minder dan twee minuten te spelen dan een overtreding maakt, daarvoor een twee minuten straf krijgt en een zeven meter tegen valt de beslissing in de wedstrijd. de best scorende speler van LIONS,  Ivar Stavast,  mist door de bal over te schieten Toch valt de aansluitingstreffer bij 23-22 door Kooijman en dan zijn er nog 45 seconde te spelen.

Volendam pakt een time-out maar het balbezit wordt slecht uitgespeeld waardoor LIONS nog een kans krijgt op de gelijkmaker. Ook de Limburgers nemen met 11 seconden te spelen nog een time-out. De kans komt dan bij Stavast die echter niet de overtreding en dus de zeven meter mee krijgt. Een moment dat net zo discutabel is als op zaterdag de rode kaart en de zeven meter bij de dames wedstrijd die wel werd gegeven. Het betekend echter wel dat Volendam met een 23-22 overwinning over twee weken op 3 -4 juni een derde wedstrijd heeft weten af te dwingen in Sittard.