Volendam tweede finalist in titelstrijd

En opnieuw gaat de finale om de landstitel tussen OCI-LIONS en Kras Volendam. Werd vorige week in Aalsmeer de eerste halve finale wedstrijd nog met 23-21 verloren van FIQAS Aalsmeer, zaterdag won de ploeg van trainer-coach Piotr Konitz de thuiswedstrijd, na een 14-8 ruststand, met 26-21. Daarmee heeft Volendam zich geplaatst voor de finale om de landstitel tegen LIONS.

Voor de vijfde keer in zeven jaar staan beide ploegen tegenover elkaar in de finale. De eerste finale wedstrijd is op zaterdagmiddag 13 mei om 15:30 uur in Fitland XL Sittard. De tweede wedstrijd uit de best of three staat op zondag 21 mei om 13:30 uur gepland in Volendam.

Volendam nam via Jordy Baijens in de eerste minuut de leiding maar vervolgens duurde het vijf minuten vooraleer er weer werd gescoord. Beide keepers, Dennis Schellekens en Marco Verbij wisten in deze periode een aantal ballen te stoppen maar ook ging er al het een en ander mis. In de zesde minuut is het dan Beemsterboer die de 2-0 scoort, Van Dam, de beste man bij Aalsmeer waarvan ook de meeste doelpunten moesten komen (10 stuks) zorgde voor de 2-1 maar met een zeven meter van Hinskens en een doelpuntn van Jordy Baijens werd het in de negende minuut 4-1.

Daarmee was het gat geslagen dat Aalsmeer niet meer wist te dichten. Via Benghanem, Hooijman en Wong kwam men nog wel terug tot 6-5 (16’) maar de gelijkmaker, waar men drie kansen voor kreeg, wilde niet vallen mede omdat Schellekens onder andere een zeven meter stopte. Als Ten Velde dan in de 21e minuut de 7-5 scoort is het pleit beslecht. Via Remco van Dam scoort Aalsmeer nog wel een keer tussendoor maar Volendam loopt weg naar 12-6 en gaat uiteindelijk met een voorsprong van zes doelpunten (14-8) naar de kleedkamer.

In de beginfase van de tweede helft kan Aalsmeer weer via Van Dam nog twee keer iets terug doen (15-10) maar dan raakt de ploeg toch de weg kwijt en ziet het Volendam weg lopen naar een verschil van tien doelpunten. Met dank aan de trefzekerheid van voornamelijk Jaap Beemsterboer: 23-13 (48’). Als Van Dam dan weer weet te scoren (23-14) Danny Baijens met twee minuten naar de kant mag weet Aalsmeer terug te komen tot 24-18.

Het wordt nog spannend als Wai Wong met nog anderhalve minuut op de klok de het verschil verkleint naar vier doelpunten: 25-21. Aalsmeer heeft dan nog maar twee doelpunten nodig om de finale te bereiken. Maar dan is Danny Baijens de reddende engel voor Volendam door met nog één minuut te spelen de 26-21 te scoren en daarmee Aalsmeer definitief uit te schakelen.