Volendam uitgeschakeld in Eerste ronde EHF cup

De handballers van Kras Volendam zijn na een spannende slotfase in de tweede wedstrijd van de eerste ronde in het Macedonische Ohrid, uitgeschakeld in de EHF Cup. Na het 24-24 gelijkspel uit de eerste wedstrijd van zaterdagavond verloren de Noord-Hollanders de tweede wedstrijd zondagavond met 23-24.

Bij rust stond HC Ohrid 2013 op een 10-13 voorspong. In de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een voorsprong  van vijf doelpunten: 14-19 na zo’n veertig minuten spelen. Volendam begon daarna aan een inhaalrace die in de 52e minuut tot de gelijkmaker leidde. Eerst ging daar een gestopte zeven meter van Gerrie Eijlers aan vooraf waarna Jaap Beemsterboer de 20-20 scoorde en vervolgens ook de 21-21 voor zijn rekening nam. Ohrid kwam weer snel op 21-22  waarna een hectische slotfase volgde die begon met een directe rode en blauwe kaart voor Ivan Taseski van Ohrid. Volendam kon echter niet profiteren van de man meer situatie, maar ook de thuisploeg kwam niet tot scoren in ondertal dankzij Eijlers.

Ook Volendam mist dan via Mrsulja een zevenmeter op minder dan vijf minuten voor het einde. In de 57e minuut wordt het dan toch weer gelijk: 22-22. Vervolgens redt Eijlers weer maar ook Volendam weet aan de andere kant niet te scoren en vergeet met nog anderhalve minuut op de klok weer de voorspong te nemen.

Ohrid scoort dan wel met een lobje de 22-23 waarna coach Portengen een time-out neemt met nog één minuut op de klok.  Met nog veertig seconden op de klok onderbreekt de thuisploeg de aanval van Volendam maar de break wordt er toch ook uitgehaald ten koste van een overtreding. Daaruit beslist Boban Blazeski dan toch de wedstrijd als hij op 35 seconden van het einde vrij staande op de cirkel de 22-24 scoort. Met nog acht seconden te spelen scoort Leon van Schie nog wel de 23-24 maar dat is voor de statistiek.

Voor Volendam toch een behoorlijke tikje omdat men er op gebrand was de eerste ronde Europees te overleven.

Scores Igor Mrsulja 6, Geert Hinskens 5, Jaap Beemsterboer 4, Jan Josef 3, Leon van Schie 2, Jordy Baijens 1, Sonni de Jonge 1, Maurits van Buren 1.