Nieuws

Volg live de Oranjedames op jacht naar Europees goud in 2018

Deze week staat het dameshandbal in Europa  in het teken van de eerste twee EK kwalificatiewedstrijden. Voor de Nederlandse handbalsters betekend dit dat daarmee de eerste stappen worden gezet naar deelnamen aan het Europeeskampioenschap in 2018 in Frankrijk waar Oranje minimaal haar zilveren medaille wil verdedigen maar waar de focus ligt om voor het eerst in de historie de Europese titel te gaan veroveren.

Om het EK te bereiken zal Oranje eerst het EK kwalificatietoernooi moeten overleven Tegenstanders zijn daarbij Wit-Rusland, Kosovo en Hongarije.  Dat moet voor Oranje geen al te groot probleem zijn. De eerste twee landen plaatsten zich voor het EK, dat is het eerste doel. Het tweede doel is om als groepswinnaar naar het EK te gaan, dat levert een gunstigere positie op bij de loting voor het EK.

Sinds maandag is het Nederlands team weer bij elkaar ter voorbereiding voor de eerste twee wedstrijden. Niet daarbij zijn Maura Visser die in verwachting is en deze kwalificatie reeks niet meer in actie zal komen,  Michelle Goos, Lynn Knippenborg en Sanne van Olphen die alle drie geblesseerd zijn en Kelly Vollebregt die ziek is. Terug bij de selectie is wel weer Estavana Polman die in de zomer is bevallen van haar dochter.  Bij de 21 koppige selectie zitten dan ook veel jonge talenten die van bondscoach Helle Thomsen de kans krijgen zich deze week te laten zien. (Kijk hier voor de volledige selectie)

Woensdag speelt Oranje thuis in Eindhoven tegen Wit Rusland. De laatste confrontatie tussen beide landen dateert uit 2006 toen won Nederland, dat in december 2005 vijfde was geworden bij het WK in St.Petersburg, de play-off wedstrijden van Wit Rusland voor het EK van 2016. Thuis werd gewonnen met 33-24, terwijl met uit  27-23 had verloren.

Zondagavond speelt Nederland om 20:00 uur tegen in Prishtina in het Pallati i Rinise dhe Sportit in Kosovo tegen Kosovo. Het is voor het eerst dat beide landen elkaar treffen. Voor Kosovo is het ook het eerst EK kwalificatietoernooi waar ze aan deelnemen.

Niet alleen de wedstrijden van Nederland zijn rechtstreeks te volgen maar alle 28 EK kwalificatiewedstrijden  die deze week gespeeld gaan worden kunt u rechtstreeks volgen via Live stream Kijk hier voor alle Live streams van de 28 EK kwalificatiewedstrijden via ehftv

 

Hoe / waar kan ik Oranje bekijken

Woensdag 27 september

19:30  Nederland – Wit Rusland

TV uitzending via Ziggo op het openkanaal 14 

Live stream via ehftv

Livestream via het kanaal van het NHV

Zondag 1 oktober

20:00  Kosovo - Nederland

Livestream via ehftv

  

Deel dit bericht