Nieuws

Voor Annika Noordink lijkt WK al weer voorbij.

Annika Noordink moest het afgelopen seizoen al bijna helemaal aan zich voorbij laten gaan met een rug blessure.  De Overijsselse was wel weer op tijd fit om weer bij Oranje te kunnen aansluiten voor de voorbereiding op het WK in Moskou, nadat men zich in maart gekwalificeerd had voor het WK. 

Bij de eerste en beste wedstrijd op het WK zaterdagmiddag tegen Rusland gaat het opnieuw mis met Noordink. Ze raakte opnieuw geblesseerd. Nu was het haar schouder die ontwricht raakte nadat deze uit de kom was geschoten. Momenteel verblijft ze (zaterdagavond) in het een Russisch ziekenhuis voor nader onderzoek.

"Met Delaila Amega geblesseerd thuis, Tess van Buren met haar gebroken vingen ook langs de kant en nu Annika ook nog geblesseerd uit valt lijkt de middenopbouw positie wel een besmette positie",  vertelt Alex Vaassen, die er aan toevoegde dat de eerste helft top was maar dat na het uitvallen van Annika zijn ploeg veel moeite had op de middenopbouw positie. 

Dat verklaart ook de terugval van Oranje in de tweede helft waarin mijn ook duidelijk het spoor bijster was en Oranje van een 16-20 voorsprong zag omgebogen worden door de Russinnen in een 30-22 achterstand.

Vaassen heeft voor de middenopbouw positie nu alleen nog de 16-jarige Larissa Nusser ter beschikking. “De debutant, die aan de selectie was toegevoegd voor de gebleseerde Amega, deed het voor een 16-jarige gedurende zestig minuten heel behoorlijk”,  aldus de bondscoach van Oranje.

Deel dit bericht