Nieuws

Voorbereiding: Dames HandbaL Venlo gaan voor kampioensgroep

De handbalsters van Cabooter groep Handbal Venlo beginnen maandag 7 augustus aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Dan hebben we zeven weken om ons voor te bereiden” vertelt de nieuwe coach Robin Gielen, die Richard Curfs heeft vervangen. “Dat is meer dan voldoende. Daarnaast hebben we lang doorgetraind voor we op vakantie zijn gegaan”.  

Afgelopen seizoen eindigde Handbal Venlo op de vijfde plaatst na de reguliere competitie wat de ploeg uit Noord Limburg een plaats in de kampioenspoule opleverde. In de nacompetitie kon men geen rol van betekenis spelen met een overwinning en een gelijkspel hetgeen uiteindelijk een zesde plaats opleverde aan het eind van de competitie. De doelstelling voor de nieuwe coach komend seizoen is uiteraard weer deelnemen aan de kampioenspoule maar daarnaast heeft hij zich als doel gesteld om dichterbij de topploegen te komen.

Zes speelsters van de selectie van afgelopen seizoen hebben de club verlaten. Keepsters Claudia Rompen is haar heil gaan zoeken in Denemarken en speelt komend seizoen bij SønderjyskE terwijl Chantal Lokkart komend seizoen bij Dalfsen speelst. Naar V&L vertrokken Kelly Koolen en Verona Peeters. Nieuw in de selectie zijn drie Oranje talenten die men van buiten heeft aangetrokken: Lisa Rovers van MHV’81, Linde Verharen van Dongen, en Puck Verlinden die afkomstig is van Bevo Hc. “Daarnaast zal er ook veel doorstroming gaan komen vanuit het tweede team en de A-jeugd” zo meldt Gielen, maar we zijn nog niet klaar. Zodar dat rond is zullen we dat bekend maken”.

Om op 23 september goed beslagen ten ijs te komen heeft de staf weer een voorbereidingsprogramma in elkaar gezet om de selectie klaar te stomen.

Zondag 20 augustus

Venlo sporthal Craneveld

Trial met Cabooter groep HandbaL Venlo, Solingen en Initia Hasselt

Dinsdag 22 augustus

Venlo sporthal Craneveld

Cabooter groep HandbaL Venlo – Achilles Bocholt 3 x 30 minuten

Zaterdag en zondag 26 en 27 augustus

Deelnamen Limburg Cup Beek

met deelnamen van: V&L, Cabooter Groep Handbal Venlo, Hellas, FIQAS/Aalsmeer, ZAP en Anytime Fitness BFC

Zaterdag 2 september

Blomberg Duitsland

Trial met Cabooter Groep Handbal Venlo, Blomberg Lippe en het Zweedse Höör, Finalist Challenge cup van afgelopen seizoen.

Zondag 3 september

Blomberg Duitsland

Cabooter groep Handbal Venlo. SV Union Halle-Neustadt, Solingen en Oyten

Zaterdag en zondag 9 en 10 september

trainingsweekend in Venlo en Reuver met Zondag 10 september een wedstrijd van met 3x25 Cabooter groep Handbal Venlo - TV Aldekerk 

Deel dit bericht